005468 - Godefridus Raymundus Cornelis Maria Raupp werd geboren te Bergeyk op 7 januari 1857. Hij werd na een ambtelijke loopbaan burgemeester van Roermond in 1893 (alwaar eveneens een Burgemeester Rauppstraat is). Na het overlijden van burgemeester Mutsaers in 1907, werd hij gekozen uit de talrijke sollicitanten voor deze vacature en bij K.B. van 22 mei tot burgemeester van Tilburg benoemd. De installatie vond plaats op 6 juni 1907. Hem komt vooral de eer toe orde gebracht te hebben in de gemeenteadministratie door het invoeren van een archiefstelsel, terwijl sindsdien ook het Gemeenteblad en de Raadsverslagen in druk werden uitgegeven. Ook heeft hij veel bijgedragen tot de organisatie en reorganisatie van de verschillende takken van dienst en in het tot stand komen van de Keuringsdienst en de Handelsavondschool. Hij streefde naar verhoging van de betekenis van de stad in de rij der Nederlandse steden door van Tilburg werkelijk een stad te maken. Bij zijn afscheid in 1915 werd gezegd: “We hadden een dure burgemeester, maar we hebben ook veel zien gebeuren”. Om gezondheidsredenen nam Raupp op 21 juli 1915 ontslag. In de afscheidsvergadering op 5 augustus 1915 kon hij niet aanwezig zijn in verband met zijn gezondheidstoestand. Hij schreef een afscheidsbrief die daar werd voorgelezen. Hij werd als burgemeester opgevolgd door mr. dr. F.L.G.Z.M. Vonk de Both, die daarvoor gemeentesecretaris was. Raupp trouwde te Geertruidenberg op 6 juli 1886 met Maria Cornelia Hermana Josepha Allard (geboren te Geertruidenberg op 23 mei 1863 en overleden te Tilburg op 15 juli 1950). Zij woonden aan de Bosscheweg. Raupp, die Ridder was in de Orden van de Nederlandse Leeuw en van Oranje-Nassau, overleed te bloemendaal op 16 mei 1932. - Foto's & Kaarten

Godefridus Raymundus Cornelis Maria Raupp werd geboren te Bergeyk op 7 januari 1857. Hij werd na een ambtelijke loopbaan burgemeester van Roermond in 1893 (alwaar eveneens een Burgemeester Rauppstraat is). Na het overlijden van burgemeester Mutsaers in 1907, werd hij gekozen uit de talrijke sollicitanten voor deze vacature en bij K.B. van 22 mei tot burgemeester van Tilburg benoemd. De installatie vond plaats op 6 juni 1907. Hem komt vooral de eer toe orde gebracht te hebben in de gemeenteadministratie door het invoeren van een archiefstelsel, terwijl sindsdien ook het Gemeenteblad en de Raadsverslagen in druk werden uitgegeven. Ook heeft hij veel bijgedragen tot de organisatie en reorganisatie van de verschillende takken van dienst en in het tot stand komen van de Keuringsdienst en de Handelsavondschool. Hij streefde naar verhoging van de betekenis van de stad in de rij der Nederlandse steden door van Tilburg werkelijk een stad te maken. Bij zijn afscheid in 1915 werd gezegd: “We hadden een dure burgemeester, maar we hebben ook veel zien gebeuren”. Om gezondheidsredenen nam Raupp op 21 juli 1915 ontslag. In de afscheidsvergadering op 5 augustus 1915 kon hij niet aanwezig zijn in verband met zijn gezondheidstoestand. Hij schreef een afscheidsbrief die daar werd voorgelezen. Hij werd als burgemeester opgevolgd door mr. dr. F.L.G.Z.M. Vonk de Both, die daarvoor gemeentesecretaris was. Raupp trouwde te Geertruidenberg op 6 juli 1886 met Maria Cornelia Hermana Josepha Allard (geboren te Geertruidenberg op 23 mei 1863 en overleden te Tilburg op 15 juli 1950). Zij woonden aan de Bosscheweg. Raupp, die Ridder was in de Orden van de Nederlandse Leeuw en van Oranje-Nassau, overleed te bloemendaal op 16 mei 1932.

Fotonummer["005468"]
PlaatsRoermond
Datering vanaf1907
FotograafHegemann & Bingen, C.G. Weers, Roermond
HerkomstBureau voor de Statistiek & Voorlichting
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGodefridus Raymundus Cornelis Maria Raupp werd geboren te Bergeyk op 7 januari 1857. Hij werd na een ambtelijke loopbaan burgemeester van Roermond in 1893 (alwaar eveneens een Burgemeester Rauppstraat is). Na het overlijden van burgemeester Mutsaers in 1907, werd hij gekozen uit de talrijke sollicitanten voor deze vacature en bij K.B. van 22 mei tot burgemeester van Tilburg benoemd. De installatie vond plaats op 6 juni 1907. Hem komt vooral de eer toe orde gebracht te hebben in de gemeenteadministratie door het invoeren van een archiefstelsel, terwijl sindsdien ook het Gemeenteblad en de Raadsverslagen in druk werden uitgegeven. Ook heeft hij veel bijgedragen tot de organisatie en reorganisatie van de verschillende takken van dienst en in het tot stand komen van de Keuringsdienst en de Handelsavondschool. Hij streefde naar verhoging van de betekenis van de stad in de rij der Nederlandse steden door van Tilburg werkelijk een stad te maken. Bij zijn afscheid in 1915 werd gezegd: “We hadden een dure burgemeester, maar we hebben ook veel zien gebeuren”. Om gezondheidsredenen nam Raupp op 21 juli 1915 ontslag. In de afscheidsvergadering op 5 augustus 1915 kon hij niet aanwezig zijn in verband met zijn gezondheidstoestand. Hij schreef een afscheidsbrief die daar werd voorgelezen. Hij werd als burgemeester opgevolgd door mr. dr. F.L.G.Z.M. Vonk de Both, die daarvoor gemeentesecretaris was. Raupp trouwde te Geertruidenberg op 6 juli 1886 met Maria Cornelia Hermana Josepha Allard (geboren te Geertruidenberg op 23 mei 1863 en overleden te Tilburg op 15 juli 1950). Zij woonden aan de Bosscheweg. Raupp, die Ridder was in de Orden van de Nederlandse Leeuw en van Oranje-Nassau, overleed te bloemendaal op 16 mei 1932.
AnnotatieRonald Peeters, De straten van Tilburg p. 132. De Tilburgse Scheurkalender d.d. 20 mei 2007.
Datum

005468 - Godefridus Raymundus Cornelis Maria Raupp werd geboren te Bergeyk op 7 januari 1857. Hij werd na een ambtelijke loopbaan burgemeester van Roermond in 1893 (alwaar eveneens een Burgemeester Rauppstraat is). Na het overlijden van burgemeester Mutsaers in 1907, werd hij gekozen uit de talrijke sollicitanten voor deze vacature en bij K.B. van 22 mei tot burgemeester van Tilburg benoemd. De installatie vond plaats op 6 juni 1907. Hem komt vooral de eer toe orde gebracht te hebben in de gemeenteadministratie door het invoeren van een archiefstelsel, terwijl sindsdien ook het Gemeenteblad en de Raadsverslagen in druk werden uitgegeven. Ook heeft hij veel bijgedragen tot de organisatie en reorganisatie van de verschillende takken van dienst en in het tot stand komen van de Keuringsdienst en de Handelsavondschool. Hij streefde naar verhoging van de betekenis van de stad in de rij der Nederlandse steden door van Tilburg werkelijk een stad te maken. Bij zijn afscheid in 1915 werd gezegd: “We hadden een dure burgemeester, maar we hebben ook veel zien gebeuren”. Om gezondheidsredenen nam Raupp op 21 juli 1915 ontslag. In de afscheidsvergadering op 5 augustus 1915 kon hij niet aanwezig zijn in verband met zijn gezondheidstoestand. Hij schreef een afscheidsbrief die daar werd voorgelezen. Hij werd als burgemeester opgevolgd door mr. dr. F.L.G.Z.M. Vonk de Both, die daarvoor gemeentesecretaris was.  Raupp trouwde te Geertruidenberg op 6 juli 1886 met Maria Cornelia Hermana Josepha Allard (geboren te Geertruidenberg op 23 mei 1863 en overleden te Tilburg op 15 juli 1950). Zij woonden aan de Bosscheweg. Raupp, die Ridder was in de Orden van de Nederlandse Leeuw en van Oranje-Nassau, overleed te bloemendaal op 16 mei 1932.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag