051063 - Basisonderwijs. Klassenfoto kleuterschool. Bewaarschool van de zusters van Liefde. Op dit krantenartikel van 1996 reageerde de 70 jarige Kees Mutsaers ( die toen 5 jaar was. Tweede rij, vierde van rechts), en de 70 jarige Peter Knegtel, die ook op de foto van het groepje bewaarschoolkinderen reageerde die hier op de eerste rij, derde van links staat). Wat Kees Mutsaers zich herinnert is niet al te best. Voor de deur van de bewaarschool was een uitschuifbaar traliehek. Het is niet om vrolijk van de te worden. Een dergelijke lijkende toegang tot de plek waar een groot deel van de eerste levensjaren moesten worden doorgebracht. Peter Knegtel vertelt hoe hij bang werd van Sinterklaas en zijn knechten. "Hij herinnert zich hoe we door een paar Zwarte Pieten werden opgejaagd en hoe ze met hun roeden in het wilde weg op ons in begonnen te slaan. Voor Zwarte Piet was ik net zo bang als van de duivel en de hel". Natuurlijk was het niet allemaal narigheid wat de kleutertjes van toen allemaal overkwam. Mutsaers schitterde een keer in de rol van Koning Herodes in een kerstspel. Zeer goede herinneringen heeft hij aan de wandelingen door de kloostertuin en door de aanpalende weilanden met grazende koeien voor de melkvoorziening van de nonnekes. - Foto's & Kaarten

Basisonderwijs. Klassenfoto kleuterschool. Bewaarschool van de zusters van Liefde. Op dit krantenartikel van 1996 reageerde de 70 jarige Kees Mutsaers ( die toen 5 jaar was. Tweede rij, vierde van rechts), en de 70 jarige Peter Knegtel, die ook op de foto van het groepje bewaarschoolkinderen reageerde die hier op de eerste rij, derde van links staat). Wat Kees Mutsaers zich herinnert is niet al te best. Voor de deur van de bewaarschool was een uitschuifbaar traliehek. Het is niet om vrolijk van de te worden. Een dergelijke lijkende toegang tot de plek waar een groot deel van de eerste levensjaren moesten worden doorgebracht. Peter Knegtel vertelt hoe hij bang werd van Sinterklaas en zijn knechten. "Hij herinnert zich hoe we door een paar Zwarte Pieten werden opgejaagd en hoe ze met hun roeden in het wilde weg op ons in begonnen te slaan. Voor Zwarte Piet was ik net zo bang als van de duivel en de hel". Natuurlijk was het niet allemaal narigheid wat de kleutertjes van toen allemaal overkwam. Mutsaers schitterde een keer in de rol van Koning Herodes in een kerstspel. Zeer goede herinneringen heeft hij aan de wandelingen door de kloostertuin en door de aanpalende weilanden met grazende koeien voor de melkvoorziening van de nonnekes.

Fotonummer["051063"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Dijk"]
WijkOude Dijk
Datering vanaf1931
HerkomstBijlaan
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBasisonderwijs. Klassenfoto kleuterschool. Bewaarschool van de zusters van Liefde. Op dit krantenartikel van 1996 reageerde de 70 jarige Kees Mutsaers ( die toen 5 jaar was. Tweede rij, vierde van rechts), en de 70 jarige Peter Knegtel, die ook op de foto van het groepje bewaarschoolkinderen reageerde die hier op de eerste rij, derde van links staat). Wat Kees Mutsaers zich herinnert is niet al te best. Voor de deur van de bewaarschool was een uitschuifbaar traliehek. Het is niet om vrolijk van de te worden. Een dergelijke lijkende toegang tot de plek waar een groot deel van de eerste levensjaren moesten worden doorgebracht. Peter Knegtel vertelt hoe hij bang werd van Sinterklaas en zijn knechten. "Hij herinnert zich hoe we door een paar Zwarte Pieten werden opgejaagd en hoe ze met hun roeden in het wilde weg op ons in begonnen te slaan. Voor Zwarte Piet was ik net zo bang als van de duivel en de hel". Natuurlijk was het niet allemaal narigheid wat de kleutertjes van toen allemaal overkwam. Mutsaers schitterde een keer in de rol van Koning Herodes in een kerstspel. Zeer goede herinneringen heeft hij aan de wandelingen door de kloostertuin en door de aanpalende weilanden met grazende koeien voor de melkvoorziening van de nonnekes.
AnnotatieBrabants Dagblad: rubriek Weerzien d.d. 14-11-1996. Joep Eijkens & Paul Spapens, Weerzien. Honderd oude foto's en hun verhaal (Tilburg 2006) p.
Datum

051063 - Basisonderwijs.  Klassenfoto kleuterschool. Bewaarschool van de zusters van Liefde.  Op dit krantenartikel van 1996 reageerde de 70 jarige Kees Mutsaers ( die toen 5 jaar was. Tweede rij, vierde van rechts), en de 70 jarige Peter Knegtel, die ook op de foto van het groepje bewaarschoolkinderen reageerde  die hier op de eerste rij, derde van links staat).   Wat Kees Mutsaers zich herinnert is niet al te best. Voor de deur van de bewaarschool was een uitschuifbaar traliehek.  Het is niet om vrolijk van de te worden. Een dergelijke lijkende toegang tot de plek waar een groot deel van de eerste  levensjaren moesten worden doorgebracht.   Peter Knegtel vertelt hoe hij bang werd van Sinterklaas en zijn knechten. "Hij herinnert zich hoe we door een paar Zwarte Pieten werden opgejaagd en hoe ze met hun roeden in het wilde weg op ons in begonnen te slaan. Voor Zwarte Piet was ik net zo bang als van de duivel en de hel".  Natuurlijk was het niet allemaal narigheid wat de kleutertjes van toen allemaal overkwam. Mutsaers schitterde  een keer in de rol van Koning Herodes in een kerstspel. Zeer goede herinneringen heeft hij aan de wandelingen door de kloostertuin en door de aanpalende weilanden met grazende koeien voor de melkvoorziening van de nonnekes.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag