049834 - In een van de etalages van De Vet aan de Poststraat werd na de bevrijding de kist tentoongesteld, waarin het radiotoestel, boven op de kist, verborgen zat. Links en recht getypte nieuwsbulletins, uitgezonden door radio Oranje. Voor de kist het verhaal over de "luistervinken" in het Engels en Nederlands.De foto is een reconstructie van de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. - Foto's & Kaarten

In een van de etalages van De Vet aan de Poststraat werd na de bevrijding de kist tentoongesteld, waarin het radiotoestel, boven op de kist, verborgen zat. Links en recht getypte nieuwsbulletins, uitgezonden door radio Oranje. Voor de kist het verhaal over de "luistervinken" in het Engels en Nederlands.De foto is een reconstructie van de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Fotonummer["049834"]
PlaatsTilburg
Straat["Poststraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1944
FotograafKorsmit, Joop
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn een van de etalages van De Vet aan de Poststraat werd na de bevrijding de kist tentoongesteld, waarin het radiotoestel, boven op de kist, verborgen zat. Links en recht getypte nieuwsbulletins, uitgezonden door radio Oranje. Voor de kist het verhaal over de "luistervinken" in het Engels en Nederlands.De foto is een reconstructie van de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Datum

049834 - In een van de etalages van De Vet aan de Poststraat werd na de bevrijding de kist tentoongesteld, waarin het radiotoestel, boven op de kist, verborgen zat. Links en recht getypte nieuwsbulletins, uitgezonden door radio Oranje. Voor de kist het verhaal over de "luistervinken" in het Engels en Nederlands.De foto is een reconstructie van de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag