046625 - Tilburgseweg richting Tilburg. Links de Kloosterstraat. De Tilburgseweg, toen nog een keiweg, werd in de volksmond "de kaaien' genoemd. De splitsing met de Kloosterstraat heette toen de "Van de Lisdonkspie". Deze spie was in 1895 eigendom van de gemeente geworden, wat leidde tot een verbreding van de ingang van de Kloosterstraat. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond op dit punt een keukenwagen, waar gekookt werd voor de in Goirle ingekwartierde militairen. - Foto's & Kaarten

Tilburgseweg richting Tilburg. Links de Kloosterstraat. De Tilburgseweg, toen nog een keiweg, werd in de volksmond "de kaaien' genoemd. De splitsing met de Kloosterstraat heette toen de "Van de Lisdonkspie". Deze spie was in 1895 eigendom van de gemeente geworden, wat leidde tot een verbreding van de ingang van de Kloosterstraat. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond op dit punt een keukenwagen, waar gekookt werd voor de in Goirle ingekwartierde militairen.

Fotonummer["046625"]
PlaatsGoirle
Straat["Tilburgseweg"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTilburgseweg richting Tilburg. Links de Kloosterstraat. De Tilburgseweg, toen nog een keiweg, werd in de volksmond "de kaaien' genoemd. De splitsing met de Kloosterstraat heette toen de "Van de Lisdonkspie". Deze spie was in 1895 eigendom van de gemeente geworden, wat leidde tot een verbreding van de ingang van de Kloosterstraat. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond op dit punt een keukenwagen, waar gekookt werd voor de in Goirle ingekwartierde militairen.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 34. Goirle in oude ansichten, p. 57.
Datum

046625 - Tilburgseweg richting Tilburg. Links de Kloosterstraat. De Tilburgseweg, toen nog een keiweg, werd in de volksmond "de kaaien' genoemd.  De splitsing met de Kloosterstraat heette toen de "Van de Lisdonkspie". Deze spie was in 1895 eigendom van de gemeente geworden, wat leidde tot een verbreding van de ingang van de Kloosterstraat. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond op dit punt een keukenwagen, waar gekookt werd voor de in Goirle ingekwartierde militairen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag