003316 - De 'Bloemenstad' op de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst te Tilburg. De 'Bloemenstad' was een bijzondere attractie, waarin 'de kinderen van Flora' in de grootste verscheidenheid waren tentoongesteld. De commissie 'Bloemenstad' bestond uit de leden Ferdinand Hoosemans, G. de Wijs, Denis en Constant Wagemakers en Jos. Hoosemans. De tuin werd aangelegd door de firma Jansen-Geurts uit Tilburg. In de 'Bloemenstad' waren ook inzendingen te bewonderen: struikrozen van de firma's Gratema uit Hoogeveen en Timmermans uit Herten, tuinbeelden van P. van Tielraden uit Tilburg en de Kon. Ned. Fabriek F.W. Braat uit Delft, tuinsieraden van Henri Petit uit Tilburg, oud-Engelse tuinmeubelen van N.V. 'De Klopper' uit Dordrecht en bloemen en planten van de firma's L. Vugts en Teeuwen-Wagemakers uit Tilburg. - Foto's & Kaarten

De 'Bloemenstad' op de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst te Tilburg. De 'Bloemenstad' was een bijzondere attractie, waarin 'de kinderen van Flora' in de grootste verscheidenheid waren tentoongesteld. De commissie 'Bloemenstad' bestond uit de leden Ferdinand Hoosemans, G. de Wijs, Denis en Constant Wagemakers en Jos. Hoosemans. De tuin werd aangelegd door de firma Jansen-Geurts uit Tilburg. In de 'Bloemenstad' waren ook inzendingen te bewonderen: struikrozen van de firma's Gratema uit Hoogeveen en Timmermans uit Herten, tuinbeelden van P. van Tielraden uit Tilburg en de Kon. Ned. Fabriek F.W. Braat uit Delft, tuinsieraden van Henri Petit uit Tilburg, oud-Engelse tuinmeubelen van N.V. 'De Klopper' uit Dordrecht en bloemen en planten van de firma's L. Vugts en Teeuwen-Wagemakers uit Tilburg.

Fotonummer["003316"]
PlaatsTilburg
Datering tot1915
FotograafAdriaan van Beurden
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe 'Bloemenstad' op de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst te Tilburg. De 'Bloemenstad' was een bijzondere attractie, waarin 'de kinderen van Flora' in de grootste verscheidenheid waren tentoongesteld. De commissie 'Bloemenstad' bestond uit de leden Ferdinand Hoosemans, G. de Wijs, Denis en Constant Wagemakers en Jos. Hoosemans. De tuin werd aangelegd door de firma Jansen-Geurts uit Tilburg. In de 'Bloemenstad' waren ook inzendingen te bewonderen: struikrozen van de firma's Gratema uit Hoogeveen en Timmermans uit Herten, tuinbeelden van P. van Tielraden uit Tilburg en de Kon. Ned. Fabriek F.W. Braat uit Delft, tuinsieraden van Henri Petit uit Tilburg, oud-Engelse tuinmeubelen van N.V. 'De Klopper' uit Dordrecht en bloemen en planten van de firma's L. Vugts en Teeuwen-Wagemakers uit Tilburg.
AnnotatieCatalogus Internationale Tentoonstelling 1913.
Datum

003316 - De 'Bloemenstad' op de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst te Tilburg. De 'Bloemenstad' was een bijzondere attractie, waarin 'de kinderen van Flora' in de grootste verscheidenheid waren tentoongesteld. De commissie 'Bloemenstad' bestond uit de leden Ferdinand Hoosemans, G. de Wijs, Denis en Constant Wagemakers en Jos. Hoosemans. De tuin werd aangelegd door de firma Jansen-Geurts uit Tilburg. In de 'Bloemenstad' waren ook inzendingen te bewonderen: struikrozen van de firma's Gratema uit Hoogeveen en Timmermans uit Herten, tuinbeelden van P. van Tielraden uit Tilburg en de Kon. Ned. Fabriek F.W. Braat uit Delft, tuinsieraden van Henri Petit uit Tilburg, oud-Engelse tuinmeubelen van N.V. 'De Klopper' uit Dordrecht en bloemen en planten van de firma's L. Vugts en Teeuwen-Wagemakers uit Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag