045963 - In het midden Johan Hendrik Costerman Boodt, geboren te Renswoude op 7 augustus 1859. Boodt was de achternaam van zijn moeder en werd later toegevoegd aan de naam Costerman. Hij studeerde in Amsterdam aan de rijkskweekschool voor militaire geneeskundigen en deed in 1889 zijn artsexamen. In augustus 1893 werd hij gemeente-arts in Goirle. Costerman Boodt kwam naar Goirle met zijn huishoudster Kaatje Geelhoed en stond daar spoedig bekend als een bekwaam arts met een groot hart voor de armen. Zijn levenseinde was zeer tragisch. Min of meer achter zijn rug om, werd in 1925 J.F.M. Daniëls benoemd tot nieuwe gemeente-arts. Burgemeester Rens had van de raad de opdracht gekregen de zaak vooraf met Costerman Boodt te bespreken, maar hij had dit achterwege gelaten. De oude dokter kon de gang van zaken niet verkroppen en ondernam twee zelfmoordpogingen, waarna hij werd opgenomen in het gesticht Coudewater te Rosmalen. Daar overleed hij op 13 januari 1928. Hij werd begraven in Den Haag. - Foto's & Kaarten

In het midden Johan Hendrik Costerman Boodt, geboren te Renswoude op 7 augustus 1859. Boodt was de achternaam van zijn moeder en werd later toegevoegd aan de naam Costerman. Hij studeerde in Amsterdam aan de rijkskweekschool voor militaire geneeskundigen en deed in 1889 zijn artsexamen. In augustus 1893 werd hij gemeente-arts in Goirle. Costerman Boodt kwam naar Goirle met zijn huishoudster Kaatje Geelhoed en stond daar spoedig bekend als een bekwaam arts met een groot hart voor de armen. Zijn levenseinde was zeer tragisch. Min of meer achter zijn rug om, werd in 1925 J.F.M. Daniëls benoemd tot nieuwe gemeente-arts. Burgemeester Rens had van de raad de opdracht gekregen de zaak vooraf met Costerman Boodt te bespreken, maar hij had dit achterwege gelaten. De oude dokter kon de gang van zaken niet verkroppen en ondernam twee zelfmoordpogingen, waarna hij werd opgenomen in het gesticht Coudewater te Rosmalen. Daar overleed hij op 13 januari 1928. Hij werd begraven in Den Haag.

Fotonummer["045963"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1915
HerkomstP. Verhagen-Wellens, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn het midden Johan Hendrik Costerman Boodt, geboren te Renswoude op 7 augustus 1859. Boodt was de achternaam van zijn moeder en werd later toegevoegd aan de naam Costerman. Hij studeerde in Amsterdam aan de rijkskweekschool voor militaire geneeskundigen en deed in 1889 zijn artsexamen. In augustus 1893 werd hij gemeente-arts in Goirle. Costerman Boodt kwam naar Goirle met zijn huishoudster Kaatje Geelhoed en stond daar spoedig bekend als een bekwaam arts met een groot hart voor de armen. Zijn levenseinde was zeer tragisch. Min of meer achter zijn rug om, werd in 1925 J.F.M. Daniëls benoemd tot nieuwe gemeente-arts. Burgemeester Rens had van de raad de opdracht gekregen de zaak vooraf met Costerman Boodt te bespreken, maar hij had dit achterwege gelaten. De oude dokter kon de gang van zaken niet verkroppen en ondernam twee zelfmoordpogingen, waarna hij werd opgenomen in het gesticht Coudewater te Rosmalen. Daar overleed hij op 13 januari 1928. Hij werd begraven in Den Haag.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 126. Van de wieg tot het graf, Twee eeuwen Goirle nr 9 (1992).
Datum

045963 - In het midden Johan Hendrik Costerman Boodt, geboren te Renswoude op 7 augustus 1859. Boodt was de achternaam van zijn moeder en werd later toegevoegd aan de naam Costerman. Hij studeerde in Amsterdam aan de rijkskweekschool voor militaire geneeskundigen en deed in 1889 zijn artsexamen. In augustus 1893 werd hij gemeente-arts in Goirle. Costerman Boodt kwam naar Goirle met zijn huishoudster Kaatje Geelhoed en stond daar spoedig bekend als een bekwaam arts met een groot hart voor de armen. Zijn levenseinde was zeer tragisch. Min of meer achter zijn rug om, werd in 1925 J.F.M. Daniëls benoemd tot nieuwe gemeente-arts. Burgemeester Rens had van de raad de opdracht gekregen de zaak vooraf met Costerman Boodt te bespreken, maar hij had dit achterwege gelaten. De oude dokter kon de gang van zaken niet verkroppen en ondernam twee zelfmoordpogingen, waarna hij werd opgenomen in het gesticht Coudewater te Rosmalen. Daar overleed hij op 13 januari 1928. Hij werd begraven in Den Haag.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag