655573 - Monumentenzorg. Monument. Theresia kerk. Deze driebeukige kruiskerk werd ingewijd in 1931 en is ontworpen door Hendrik Willem Valk en C.W. van den Beld. Het is gebouwd in expressionistische stijl die ook romaanse en gotische elementen bevat en wordt gekenmerkt door een zeer gedrongen toren. Het interieur wordt gedomineerd door paraboolvormige constructies, waaronder het gewelf. Op de viering staat ook een toren. De bakstenen kerk bestaat uit een breed middenschip van zes traveeën lang met lagere zijschepen. Het is een christocentrische kerk. De kerk is in 1997 onttrokken aan de eredienst en in 1998 verbouwd tot woningen. - Foto's & Kaarten

Monumentenzorg. Monument. Theresia kerk. Deze driebeukige kruiskerk werd ingewijd in 1931 en is ontworpen door Hendrik Willem Valk en C.W. van den Beld. Het is gebouwd in expressionistische stijl die ook romaanse en gotische elementen bevat en wordt gekenmerkt door een zeer gedrongen toren. Het interieur wordt gedomineerd door paraboolvormige constructies, waaronder het gewelf. Op de viering staat ook een toren. De bakstenen kerk bestaat uit een breed middenschip van zes traveeën lang met lagere zijschepen. Het is een christocentrische kerk. De kerk is in 1997 onttrokken aan de eredienst en in 1998 verbouwd tot woningen.

Fotonummer["655573"]
PlaatsTilburg
Straat["Theresiaplein"]
Datering vanaf2007
FotograafFotograaf gemeente Tilburg
HerkomstGemeente Tilburg / Monumenetenzoerg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMonumentenzorg. Monument. Theresia kerk. Deze driebeukige kruiskerk werd ingewijd in 1931 en is ontworpen door Hendrik Willem Valk en C.W. van den Beld. Het is gebouwd in expressionistische stijl die ook romaanse en gotische elementen bevat en wordt gekenmerkt door een zeer gedrongen toren. Het interieur wordt gedomineerd door paraboolvormige constructies, waaronder het gewelf. Op de viering staat ook een toren. De bakstenen kerk bestaat uit een breed middenschip van zes traveeën lang met lagere zijschepen. Het is een christocentrische kerk. De kerk is in 1997 onttrokken aan de eredienst en in 1998 verbouwd tot woningen.
Huisnummer2
Datum

655573 - Monumentenzorg. Monument. Theresia kerk. Deze driebeukige kruiskerk werd ingewijd in 1931 en is ontworpen door Hendrik Willem Valk en C.W. van den Beld. Het is gebouwd in expressionistische stijl die ook romaanse en gotische elementen bevat en wordt gekenmerkt door een zeer gedrongen toren. Het interieur wordt gedomineerd door paraboolvormige constructies, waaronder het gewelf. Op de viering staat ook een toren. De bakstenen kerk bestaat uit een breed middenschip van zes traveeën lang met lagere zijschepen. Het is een christocentrische kerk.
De kerk is in 1997 onttrokken aan de eredienst en in 1998 verbouwd tot woningen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag