072219 - Wilhelmus Petrus Johannes (Willy) van Rooij (1904-1993), geboren te Roermond en als klein kind met zijn ouders in Goirle komen wonen. Was van beroep dessinateur, o.a. van tapijten, bij textiellfabriek Van Besouw. Daarnaast was hij amateurschilder en behaalde hij tot twee keer de eerste prijs bij de Tilburgse Amateurschilderkring. In het Goirles Belang schreef hij humoristische stukjes onder de naam Schoon en Lilluk. Verder werkte hij decorontwerper en grimmeur voor verschillende Goirlese toneelverenigingen. Voor gouden paren woonachtig aan het Oranjeplein, waar Willy ook woonde, ontwierp hij versieringen voor de woning van de jubilarissen. - Foto's & Kaarten

Wilhelmus Petrus Johannes (Willy) van Rooij (1904-1993), geboren te Roermond en als klein kind met zijn ouders in Goirle komen wonen. Was van beroep dessinateur, o.a. van tapijten, bij textiellfabriek Van Besouw. Daarnaast was hij amateurschilder en behaalde hij tot twee keer de eerste prijs bij de Tilburgse Amateurschilderkring. In het Goirles Belang schreef hij humoristische stukjes onder de naam Schoon en Lilluk. Verder werkte hij decorontwerper en grimmeur voor verschillende Goirlese toneelverenigingen. Voor gouden paren woonachtig aan het Oranjeplein, waar Willy ook woonde, ontwierp hij versieringen voor de woning van de jubilarissen.

Fotonummer["072219"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1979
HerkomstGoirle Middendoor
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWilhelmus Petrus Johannes (Willy) van Rooij (1904-1993), geboren te Roermond en als klein kind met zijn ouders in Goirle komen wonen. Was van beroep dessinateur, o.a. van tapijten, bij textiellfabriek Van Besouw. Daarnaast was hij amateurschilder en behaalde hij tot twee keer de eerste prijs bij de Tilburgse Amateurschilderkring. In het Goirles Belang schreef hij humoristische stukjes onder de naam Schoon en Lilluk. Verder werkte hij decorontwerper en grimmeur voor verschillende Goirlese toneelverenigingen. Voor gouden paren woonachtig aan het Oranjeplein, waar Willy ook woonde, ontwierp hij versieringen voor de woning van de jubilarissen.
AnnotatieGoirle in 200 portretten 1903-2003, nr. 48.
Datum

072219 - Wilhelmus Petrus Johannes (Willy) van Rooij (1904-1993), geboren te Roermond en als klein kind met zijn ouders in Goirle komen wonen. Was van beroep dessinateur, o.a. van tapijten, bij textiellfabriek Van Besouw. Daarnaast was hij amateurschilder en behaalde hij tot twee keer de eerste prijs bij de Tilburgse Amateurschilderkring. In het Goirles Belang schreef hij humoristische stukjes onder de naam Schoon en Lilluk. Verder werkte hij decorontwerper en grimmeur voor verschillende Goirlese toneelverenigingen. Voor gouden paren woonachtig aan het Oranjeplein, waar Willy ook woonde, ontwierp hij versieringen voor de woning van de jubilarissen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag