002218 - Spoorlaan vanaf de Noordhoek, gezien vanaf de fabriek van Frans Mutsaerts & Zn. Links een gebouwtje van het spoorweg-emplacement. In het midden op de achtergrond de villa van de familie Hofland. Ervoor de panden Spoorlaan nr. 152-152a, het kantoor met bovenwoning van de maatschappij die de tramlijnen naar Waalwijk en Esbeek via Goirle en Hilvarenbeek bereed, de 'Hollandsche Buurtspoorwegen', en rechts het emplacement met kantoor van de 'Zuider Stoomtramweg Maatschappij'- lijn Tilburg-Dongen. Nadat de tramdiensten gestaakt waren verrees op de terreinen van de beide tramstations de garage van de B.B.A. Rechts van het complex de ingang van de remise. Op de hoek een gaslantaarn. - Foto's & Kaarten

Spoorlaan vanaf de Noordhoek, gezien vanaf de fabriek van Frans Mutsaerts & Zn. Links een gebouwtje van het spoorweg-emplacement. In het midden op de achtergrond de villa van de familie Hofland. Ervoor de panden Spoorlaan nr. 152-152a, het kantoor met bovenwoning van de maatschappij die de tramlijnen naar Waalwijk en Esbeek via Goirle en Hilvarenbeek bereed, de 'Hollandsche Buurtspoorwegen', en rechts het emplacement met kantoor van de 'Zuider Stoomtramweg Maatschappij'- lijn Tilburg-Dongen. Nadat de tramdiensten gestaakt waren verrees op de terreinen van de beide tramstations de garage van de B.B.A. Rechts van het complex de ingang van de remise. Op de hoek een gaslantaarn.

Fotonummer["002218"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
Datering vanaf1915
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingSpoorlaan vanaf de Noordhoek, gezien vanaf de fabriek van Frans Mutsaerts & Zn. Links een gebouwtje van het spoorweg-emplacement. In het midden op de achtergrond de villa van de familie Hofland. Ervoor de panden Spoorlaan nr. 152-152a, het kantoor met bovenwoning van de maatschappij die de tramlijnen naar Waalwijk en Esbeek via Goirle en Hilvarenbeek bereed, de 'Hollandsche Buurtspoorwegen', en rechts het emplacement met kantoor van de 'Zuider Stoomtramweg Maatschappij'- lijn Tilburg-Dongen. Nadat de tramdiensten gestaakt waren verrees op de terreinen van de beide tramstations de garage van de B.B.A. Rechts van het complex de ingang van de remise. Op de hoek een gaslantaarn.
AnnotatieAch lieve tijd, II, p. 44 Tilburg in oude ansichten I, nr. 46.
Huisnummer152 en 152a
Datum

002218 - Spoorlaan vanaf de Noordhoek, gezien vanaf de fabriek van Frans Mutsaerts & Zn. Links een gebouwtje van het spoorweg-emplacement. In het midden op de achtergrond de villa van de familie Hofland. Ervoor de panden Spoorlaan nr. 152-152a, het kantoor met bovenwoning van de maatschappij die de tramlijnen naar Waalwijk en Esbeek via Goirle en Hilvarenbeek bereed, de 'Hollandsche Buurtspoorwegen', en rechts het emplacement met kantoor van de 'Zuider Stoomtramweg Maatschappij'- lijn Tilburg-Dongen. Nadat de tramdiensten gestaakt waren verrees op de terreinen van de beide tramstations de garage van de B.B.A. Rechts van het complex de ingang van de remise. Op de hoek een gaslantaarn.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag