057924 - Gilze, Nieuwstraat omstreeks 1915. Café Molenzicht. De veranda van het café is gebouwd met behoud van de bomen. Voor het café staan: eerste van links A. Dekkers en tweede L. Kools, zittend ervoor A.J.C. Botermans en (met kinderwagen) de herbergierster, de weduwe J.M. Wouters en haar kinderen. Naast de herberg staan de woningen van A. de Zwart, zadelmaker en postbesteller en van P. Herrings. Verderop met windmolen, is de looierij van C. de Vet. Op de achtergrond staat L. Kools bij zijn bakkerswagen. - Foto's & Kaarten

Gilze, Nieuwstraat omstreeks 1915. Café Molenzicht. De veranda van het café is gebouwd met behoud van de bomen. Voor het café staan: eerste van links A. Dekkers en tweede L. Kools, zittend ervoor A.J.C. Botermans en (met kinderwagen) de herbergierster, de weduwe J.M. Wouters en haar kinderen. Naast de herberg staan de woningen van A. de Zwart, zadelmaker en postbesteller en van P. Herrings. Verderop met windmolen, is de looierij van C. de Vet. Op de achtergrond staat L. Kools bij zijn bakkerswagen.

Fotonummer["057924"]
PlaatsGilze
Straat["Nieuwstraat"]
Datering vanaf1915
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingGilze, Nieuwstraat omstreeks 1915. Café Molenzicht. De veranda van het café is gebouwd met behoud van de bomen. Voor het café staan: eerste van links A. Dekkers en tweede L. Kools, zittend ervoor A.J.C. Botermans en (met kinderwagen) de herbergierster, de weduwe J.M. Wouters en haar kinderen. Naast de herberg staan de woningen van A. de Zwart, zadelmaker en postbesteller en van P. Herrings. Verderop met windmolen, is de looierij van C. de Vet. Op de achtergrond staat L. Kools bij zijn bakkerswagen.
Annotatieuit : Gilze en Rijen in oude ansichten, p. 32
Datum

057924 - Gilze, Nieuwstraat omstreeks 1915. Café Molenzicht. De veranda van het café is gebouwd met behoud van de bomen. Voor het café staan: eerste van links A. Dekkers en tweede L. Kools, zittend ervoor A.J.C. Botermans en (met kinderwagen) de herbergierster, de weduwe J.M. Wouters en haar kinderen. Naast de herberg staan de woningen van A. de Zwart, zadelmaker en postbesteller en van P. Herrings. Verderop met windmolen, is de looierij van C. de Vet. Op de achtergrond staat L. Kools bij zijn bakkerswagen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag