045623 - De Poppelseweg, gezien in de richting van de grens tijdens de mobilisatie. Aan de bomen zijn banden met trotylblokken bevestigd, onderling verbonden door ontstekingsdraden. In verband met explosiegevaar werden passerende auto's door wachtposten gesommeerd langzaam te rijden. - Foto's & Kaarten

De Poppelseweg, gezien in de richting van de grens tijdens de mobilisatie. Aan de bomen zijn banden met trotylblokken bevestigd, onderling verbonden door ontstekingsdraden. In verband met explosiegevaar werden passerende auto's door wachtposten gesommeerd langzaam te rijden.

Fotonummer["045623"]
PlaatsGoirle
Straat["Poppelseweg"]
Datering vanaf1940
Fotograafonbekend
HerkomstCollectie E. van Boxtel, Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Poppelseweg, gezien in de richting van de grens tijdens de mobilisatie. Aan de bomen zijn banden met trotylblokken bevestigd, onderling verbonden door ontstekingsdraden. In verband met explosiegevaar werden passerende auto's door wachtposten gesommeerd langzaam te rijden.
AnnotatiePiet de Bont, Jef van Gils, Gerrit Kobes, Piet Wiercx, Ben Loonen (eindred.), Goirle 1940-1945. Een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd ... (Goirle 1994) p. 27.
Datum

045623 - De Poppelseweg, gezien in de richting van de grens tijdens de mobilisatie. Aan de bomen zijn banden met trotylblokken bevestigd, onderling verbonden door ontstekingsdraden. In verband met explosiegevaar werden passerende auto's door wachtposten gesommeerd langzaam te rijden.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag