039072 - Volt. Zuid. Productie, fabricage van lampen in 1925. Hier werden de lampen ingesmolten, vacuum gepompt, van gips voorzien en gebrand. Waarschijnlijk wordt daarmee bedoeld dat de fitting aan het glas werd gebakken. De foto is genomen vanuit gebouw B (onder de kantine aan de Voltstraat) en gaat over in de shedbouw C. Voltstraat was vroeger Nieuwe Goirleseweg. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Productie, fabricage van lampen in 1925. Hier werden de lampen ingesmolten, vacuum gepompt, van gips voorzien en gebrand. Waarschijnlijk wordt daarmee bedoeld dat de fitting aan het glas werd gebakken. De foto is genomen vanuit gebouw B (onder de kantine aan de Voltstraat) en gaat over in de shedbouw C. Voltstraat was vroeger Nieuwe Goirleseweg.

Fotonummer["039072"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1925
FotograafNN
HerkomstVoltarchief
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Productie, fabricage van lampen in 1925. Hier werden de lampen ingesmolten, vacuum gepompt, van gips voorzien en gebrand. Waarschijnlijk wordt daarmee bedoeld dat de fitting aan het glas werd gebakken. De foto is genomen vanuit gebouw B (onder de kantine aan de Voltstraat) en gaat over in de shedbouw C. Voltstraat was vroeger Nieuwe Goirleseweg.
AnnotatieTussen gloeilamp en hoogspanningstrafo bldz.40.
Datum

039072 - Volt. Zuid. Productie, fabricage van lampen in 1925. Hier werden de lampen ingesmolten, vacuum gepompt, van gips voorzien en gebrand. Waarschijnlijk wordt daarmee bedoeld dat de fitting aan het glas werd gebakken. De foto is genomen vanuit gebouw B (onder de kantine aan de Voltstraat) en gaat over in de shedbouw C.
Voltstraat was vroeger Nieuwe Goirleseweg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag