054058 - Sport. Voetbal. Willem II. In 1954 werd in Nederland het betaalde voetbal ingevoerd. De competitie startte in nov.1954 en werd gespeeld in 4 afdelingen, die alle een Brabantse club als kampioen hadden. De landstitel ging naar Willem II door de laatste wedstrijd in en tegen Eindhoven met 3-2 te winnen. Na het behalen van het landkampioenschap juichende spelers op de schouders van hun supporters. Op de foto Jan van Roessel, Jan Brooijmans en Sjel de Bruijckere. - Foto's & Kaarten

Sport. Voetbal. Willem II. In 1954 werd in Nederland het betaalde voetbal ingevoerd. De competitie startte in nov.1954 en werd gespeeld in 4 afdelingen, die alle een Brabantse club als kampioen hadden. De landstitel ging naar Willem II door de laatste wedstrijd in en tegen Eindhoven met 3-2 te winnen. Na het behalen van het landkampioenschap juichende spelers op de schouders van hun supporters. Op de foto Jan van Roessel, Jan Brooijmans en Sjel de Bruijckere.

Fotonummer["054058"]
PlaatsEindhoven
Straat["Aalsterweg"]
Datering vanaf20-07-1955
OmschrijvingSport. Voetbal. Willem II. In 1954 werd in Nederland het betaalde voetbal ingevoerd. De competitie startte in nov.1954 en werd gespeeld in 4 afdelingen, die alle een Brabantse club als kampioen hadden. De landstitel ging naar Willem II door de laatste wedstrijd in en tegen Eindhoven met 3-2 te winnen. Na het behalen van het landkampioenschap juichende spelers op de schouders van hun supporters. Op de foto Jan van Roessel, Jan Brooijmans en Sjel de Bruijckere.
AnnotatieBrabants Kampioenen Kwartet 1955. p. 27.
Datum

054058 - Sport. Voetbal. Willem II. In 1954 werd in Nederland het betaalde voetbal ingevoerd. De competitie startte in nov.1954 en werd gespeeld in 4 afdelingen, die alle  een Brabantse club als kampioen hadden. De landstitel ging naar Willem II door de laatste wedstrijd in en tegen Eindhoven met 3-2 te winnen. Na het behalen van het landkampioenschap juichende spelers op de schouders van hun supporters. Op de foto  Jan van Roessel, Jan Brooijmans en Sjel de Bruijckere.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag