056381 - Eerste Wereldoorlog. Ansichtkaart uitgegeven door het "Comité tot Steun en Huisvesting van Weezen en Verlatene Belgische Kinderen". Het secretariaat van het comité was gehuisvest aan de Baronielaan 48 in Ginneken. In Waspik, Teteringen en Goirle waren tehuizen voor de Belgische weeskinderen. Financiële steun kreeg het comité o.a. door collectes, bijvoorbeeld op de zogenaamde Bloemendag, waarop in alle Nederlandse gemeenten een collecte van het comité gepaard ging met een bloemenverkoop. Het comité stond onder toezicht van het Officieel Belgisch Comité. Een van de leden was E. Sépulcre. - Foto's & Kaarten

Eerste Wereldoorlog. Ansichtkaart uitgegeven door het "Comité tot Steun en Huisvesting van Weezen en Verlatene Belgische Kinderen". Het secretariaat van het comité was gehuisvest aan de Baronielaan 48 in Ginneken. In Waspik, Teteringen en Goirle waren tehuizen voor de Belgische weeskinderen. Financiële steun kreeg het comité o.a. door collectes, bijvoorbeeld op de zogenaamde Bloemendag, waarop in alle Nederlandse gemeenten een collecte van het comité gepaard ging met een bloemenverkoop. Het comité stond onder toezicht van het Officieel Belgisch Comité. Een van de leden was E. Sépulcre.

Fotonummer["056381"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1917
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingEerste Wereldoorlog. Ansichtkaart uitgegeven door het "Comité tot Steun en Huisvesting van Weezen en Verlatene Belgische Kinderen". Het secretariaat van het comité was gehuisvest aan de Baronielaan 48 in Ginneken. In Waspik, Teteringen en Goirle waren tehuizen voor de Belgische weeskinderen. Financiële steun kreeg het comité o.a. door collectes, bijvoorbeeld op de zogenaamde Bloemendag, waarop in alle Nederlandse gemeenten een collecte van het comité gepaard ging met een bloemenverkoop. Het comité stond onder toezicht van het Officieel Belgisch Comité. Een van de leden was E. Sépulcre.
Datum

056381 - Eerste Wereldoorlog. Ansichtkaart uitgegeven door het "Comité tot Steun en Huisvesting van Weezen en Verlatene Belgische Kinderen". Het secretariaat van het comité was gehuisvest aan de Baronielaan 48 in Ginneken. In Waspik, Teteringen en Goirle waren tehuizen voor de Belgische weeskinderen. Financiële steun kreeg het comité o.a. door collectes, bijvoorbeeld op de zogenaamde Bloemendag, waarop in alle Nederlandse gemeenten een collecte van het comité gepaard ging met een bloemenverkoop. Het comité stond onder toezicht van het Officieel Belgisch Comité. Een van de leden was E. Sépulcre.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag