604502 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Adrianus A.P. Verbunt; werd geboren op 16 december 1909 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. Verbunt verleende als ambtenaar hulp aan hen die vervolgd werden door de Duitsers en hij deed dat door het verstrekken van valse identiteitspapieren. Hij was ook lid van het verzet. Op instigatie van Gerrits (Tilburgse politieagent, verlengstuk van de Sicherheitsdienst) werd Verbunt, die ondergedoken zat in Doorn, aangehouden. Verbunt was namelijk een van protagonisten van de de mislukte, voorgenomen aanslag op Gerrits. De hele groep werd ter dood veroordeeld en op 26 mei 19944 in de Drunense Duinen geëxecuteerd. Waar zij begraven liggen is tot op heden onbekend. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Adrianus A.P. Verbunt; werd geboren op 16 december 1909 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. Verbunt verleende als ambtenaar hulp aan hen die vervolgd werden door de Duitsers en hij deed dat door het verstrekken van valse identiteitspapieren. Hij was ook lid van het verzet. Op instigatie van Gerrits (Tilburgse politieagent, verlengstuk van de Sicherheitsdienst) werd Verbunt, die ondergedoken zat in Doorn, aangehouden. Verbunt was namelijk een van protagonisten van de de mislukte, voorgenomen aanslag op Gerrits. De hele groep werd ter dood veroordeeld en op 26 mei 19944 in de Drunense Duinen geëxecuteerd. Waar zij begraven liggen is tot op heden onbekend.

Fotonummer["604502"]
PlaatsTilburg
Straat["Billitonstraat"]
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Adrianus A.P. Verbunt; werd geboren op 16 december 1909 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. Verbunt verleende als ambtenaar hulp aan hen die vervolgd werden door de Duitsers en hij deed dat door het verstrekken van valse identiteitspapieren. Hij was ook lid van het verzet. Op instigatie van Gerrits (Tilburgse politieagent, verlengstuk van de Sicherheitsdienst) werd Verbunt, die ondergedoken zat in Doorn, aangehouden. Verbunt was namelijk een van protagonisten van de de mislukte, voorgenomen aanslag op Gerrits. De hele groep werd ter dood veroordeeld en op 26 mei 19944 in de Drunense Duinen geëxecuteerd. Waar zij begraven liggen is tot op heden onbekend.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 4, pagina 90-92
Huisnummer12

604502 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Adrianus A.P. Verbunt; werd geboren op 16 december 1909 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. 
Verbunt verleende als ambtenaar hulp aan hen die vervolgd werden door de Duitsers en hij deed dat door het verstrekken van valse identiteitspapieren. Hij was ook lid van het verzet. 
Op instigatie van Gerrits (Tilburgse politieagent, verlengstuk van de Sicherheitsdienst) werd Verbunt, die ondergedoken zat in Doorn, aangehouden. Verbunt was namelijk een van protagonisten van de de mislukte,  voorgenomen aanslag op Gerrits. De hele groep werd ter dood veroordeeld en op 26 mei 19944 in de Drunense Duinen geëxecuteerd. Waar zij begraven liggen is tot op heden onbekend.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag