001911 - Pater Dondersstraat. In 1930 ontstond het plan, vooral geuit door pater H. van der Sande, redemptorist, om op de grond waar Peerke Donders geboren was, zijn geboortehuis te reconstrueren. Dit huis was in 1835, kort na het overlijden van de vader van Peerke, afgebroken. De eerste steen van het huisje werd gelegd op 26 oktober 1930. Begin 1931 werd het huisje onder leiding van architect H. Frankefort door de aannemers V. Laro en M. van Tongeren uit Tilburg in de oorspronkelijke stijl opgebouwd. Men ging uit van de beschrijving die in het proces van de zaligverklaring was gegeven door de weduwe Maria van Diessen-Matijsen. Haar moeder was een zus van de stiefmoeder van Peerke. Zij gaf, 84 jaar oud, op 19 september 1900 een nauwkeurige beschrijving van het huisje voor de kerkelijke rechtbank. - Foto's & Kaarten

Pater Dondersstraat. In 1930 ontstond het plan, vooral geuit door pater H. van der Sande, redemptorist, om op de grond waar Peerke Donders geboren was, zijn geboortehuis te reconstrueren. Dit huis was in 1835, kort na het overlijden van de vader van Peerke, afgebroken. De eerste steen van het huisje werd gelegd op 26 oktober 1930. Begin 1931 werd het huisje onder leiding van architect H. Frankefort door de aannemers V. Laro en M. van Tongeren uit Tilburg in de oorspronkelijke stijl opgebouwd. Men ging uit van de beschrijving die in het proces van de zaligverklaring was gegeven door de weduwe Maria van Diessen-Matijsen. Haar moeder was een zus van de stiefmoeder van Peerke. Zij gaf, 84 jaar oud, op 19 september 1900 een nauwkeurige beschrijving van het huisje voor de kerkelijke rechtbank.

Fotonummer["001911"]
PlaatsTilburg
Straat["Pater Dondersstraat"]
WijkBuitengebied Noord-Oost
Datering vanaf1931
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingPater Dondersstraat. In 1930 ontstond het plan, vooral geuit door pater H. van der Sande, redemptorist, om op de grond waar Peerke Donders geboren was, zijn geboortehuis te reconstrueren. Dit huis was in 1835, kort na het overlijden van de vader van Peerke, afgebroken. De eerste steen van het huisje werd gelegd op 26 oktober 1930. Begin 1931 werd het huisje onder leiding van architect H. Frankefort door de aannemers V. Laro en M. van Tongeren uit Tilburg in de oorspronkelijke stijl opgebouwd. Men ging uit van de beschrijving die in het proces van de zaligverklaring was gegeven door de weduwe Maria van Diessen-Matijsen. Haar moeder was een zus van de stiefmoeder van Peerke. Zij gaf, 84 jaar oud, op 19 september 1900 een nauwkeurige beschrijving van het huisje voor de kerkelijke rechtbank.
AnnotatieOp Peerke Donders' geboortegrond in den Heikant te Tilburg, p. 11.
Datum

001911 - Pater Dondersstraat. In 1930 ontstond het plan, vooral geuit door pater H. van der Sande, redemptorist, om op de grond waar Peerke Donders geboren was, zijn geboortehuis te reconstrueren. Dit huis was in 1835, kort na het overlijden van de vader van Peerke, afgebroken. De eerste steen van het huisje werd gelegd op 26 oktober 1930. Begin 1931 werd het huisje onder leiding van architect H. Frankefort door de aannemers V. Laro en M. van Tongeren uit Tilburg in de oorspronkelijke stijl opgebouwd. Men ging uit van de beschrijving die in het proces van de zaligverklaring was gegeven door de weduwe Maria  van Diessen-Matijsen. Haar moeder was een zus van de stiefmoeder van Peerke. Zij gaf, 84 jaar oud, op 19 september 1900 een nauwkeurige beschrijving van het huisje voor de kerkelijke rechtbank.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag