045862 - Volgens de overlevering beloofde de dronken metselaar Chris Spapens uit de Bergstraat in Goirle rond 1900 dat de hele buurt met hem op de foto mocht. Aldus gebeurde. De foto werd genomen voor een huis aan de Bergstraat tegenover de Watermolenstraat. Van de eerste rij is alleen het kind rechts van de mand bekend: Jans Koolen. Op de tweede rij v.l.n.r. Kee van den Hout, haar moeder, Bet van den Hout, N.N., twee kinderen Van Iersel, Jana Koolen, met mutsje Dien Vekemans-Schellekens, met pet Frans Tra en voor hem zijn zonen, o.a. rechts voor hem Piet Tra. Op de laatste rij v.l.n.r. Giel van den Hout en zijn zonen Kees en Jan, midden voor de deur Dorus Couwenberg, N.N., met pet voor het venster metselaar/aannemer Chris Spapens en voor het raam Johanna Catharina van Iersel-Brouwers. De vrouw van Spapens was kwaad op haar man en wilde daarom niet op de foto. - Foto's & Kaarten

Volgens de overlevering beloofde de dronken metselaar Chris Spapens uit de Bergstraat in Goirle rond 1900 dat de hele buurt met hem op de foto mocht. Aldus gebeurde. De foto werd genomen voor een huis aan de Bergstraat tegenover de Watermolenstraat. Van de eerste rij is alleen het kind rechts van de mand bekend: Jans Koolen. Op de tweede rij v.l.n.r. Kee van den Hout, haar moeder, Bet van den Hout, N.N., twee kinderen Van Iersel, Jana Koolen, met mutsje Dien Vekemans-Schellekens, met pet Frans Tra en voor hem zijn zonen, o.a. rechts voor hem Piet Tra. Op de laatste rij v.l.n.r. Giel van den Hout en zijn zonen Kees en Jan, midden voor de deur Dorus Couwenberg, N.N., met pet voor het venster metselaar/aannemer Chris Spapens en voor het raam Johanna Catharina van Iersel-Brouwers. De vrouw van Spapens was kwaad op haar man en wilde daarom niet op de foto.

Fotonummer["045862"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1900
HerkomstJ. Tra-Eijsermans, Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolgens de overlevering beloofde de dronken metselaar Chris Spapens uit de Bergstraat in Goirle rond 1900 dat de hele buurt met hem op de foto mocht. Aldus gebeurde. De foto werd genomen voor een huis aan de Bergstraat tegenover de Watermolenstraat. Van de eerste rij is alleen het kind rechts van de mand bekend: Jans Koolen. Op de tweede rij v.l.n.r. Kee van den Hout, haar moeder, Bet van den Hout, N.N., twee kinderen Van Iersel, Jana Koolen, met mutsje Dien Vekemans-Schellekens, met pet Frans Tra en voor hem zijn zonen, o.a. rechts voor hem Piet Tra. Op de laatste rij v.l.n.r. Giel van den Hout en zijn zonen Kees en Jan, midden voor de deur Dorus Couwenberg, N.N., met pet voor het venster metselaar/aannemer Chris Spapens en voor het raam Johanna Catharina van Iersel-Brouwers. De vrouw van Spapens was kwaad op haar man en wilde daarom niet op de foto.
Datum

045862 - Volgens de overlevering beloofde de dronken metselaar Chris Spapens uit de Bergstraat in Goirle rond 1900 dat de hele buurt met hem op de foto mocht. Aldus gebeurde. De foto werd genomen voor een huis aan de Bergstraat tegenover de Watermolenstraat. Van de eerste rij is alleen het kind rechts van de mand bekend: Jans Koolen. Op de tweede rij v.l.n.r. Kee van den Hout, haar moeder, Bet van den Hout, N.N., twee kinderen Van Iersel, Jana Koolen, met mutsje Dien Vekemans-Schellekens, met pet Frans Tra en voor hem zijn zonen, o.a. rechts voor hem Piet Tra. Op de laatste rij v.l.n.r. Giel van den Hout en zijn zonen Kees en Jan, midden voor de deur Dorus Couwenberg, N.N., met pet voor het venster metselaar/aannemer Chris Spapens en voor het raam Johanna Catharina van Iersel-Brouwers. De vrouw van Spapens was kwaad op haar man en wilde daarom niet op de foto.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag