103756 - Tentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst. - Foto's & Kaarten

Tentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst.

Fotonummer["103756"]
PlaatsTilburg
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst.
AnnotatieGabriël Smeets, 'De liefde voor kunst en cultuur in onze stad'. De Kunstkring Tilburg 1940-1969, in: IX (1991) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur p. 4-13. De Kunstkring Tilburg werd onder de naam 'Comité tot bevordering van beeldende kunsten en kunstnijverheid in Tilburg' in 1940 door mevrouw J. van de Mortel-Houben opgericht. De Kunstkring organiseerde van 1940 tot 1969 beeldende-kunsttentoonstellingen in Tilburg en streefde naar de oprichting van een 'kunstmuseum'. Na een aarzelend begin in de eerste oorlogsjaren kwam de Kunstkring tot bloei in de periode 1948 -1955, toen met financiële steun van de Gemeente Tilburg grote tentoonstellingen konden worden ingericht in de zalen van het Paleis-Raadhuis
Datum["1948"]

103756 - Tentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein  G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag