103756 - Tentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst. - Foto's & Kaarten

Tentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst.

Fotonummer["103756"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1948
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst.
AnnotatieGabriël Smeets, 'De liefde voor kunst en cultuur in onze stad'. De Kunstkring Tilburg 1940-1969, in: IX (1991) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur p. 4-13. De Kunstkring Tilburg werd onder de naam 'Comité tot bevordering van beeldende kunsten en kunstnijverheid in Tilburg' in 1940 door mevrouw J. van de Mortel-Houben opgericht. De Kunstkring organiseerde van 1940 tot 1969 beeldende-kunsttentoonstellingen in Tilburg en streefde naar de oprichting van een 'kunstmuseum'. Na een aarzelend begin in de eerste oorlogsjaren kwam de Kunstkring tot bloei in de periode 1948 -1955, toen met financiële steun van de Gemeente Tilburg grote tentoonstellingen konden worden ingericht in de zalen van het Paleis-Raadhuis
Datum

103756 - Tentoonstelling Kunstkring Tilburg. Jubileum tentoonstelling Oude Kunst in Brabants bezit. Mevr. J. van de Mortel-Houben, Kapitein  G. Vrins, dr. Vercammen, Burgemeester van de Voorst tot Voorst.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag