007065 - Jan Horsten werd op 5 mei 1906 geboren. Na de ambachtschool werd hij huisschilder van beroep. In de crisisjaren werd hij werkloos en dat betekende voor hem een breuk met het roomse verleden. Bij de werkverschaffing van voor de oorlog en de DUW (Dienst Uitvoering Werken) erna, deed hij inspiratie op voor zijn roman De Vier Winden. In de oorlog legde hij mede de basis voor de EVC ((Eenheid Vak Centrale), waarvan hij van 1948 tot 1955 districtbestuurder was. Voor het vakbondsblad Werkend Nederland schreef hij artikelen en korte verhalen. Jan Horsten schreef verder romans. Al zijn boeken spelen in Tilburg. Jan Horsten is de eerste Tilburgse arbeider-schrijver. - Foto's & Kaarten

Jan Horsten werd op 5 mei 1906 geboren. Na de ambachtschool werd hij huisschilder van beroep. In de crisisjaren werd hij werkloos en dat betekende voor hem een breuk met het roomse verleden. Bij de werkverschaffing van voor de oorlog en de DUW (Dienst Uitvoering Werken) erna, deed hij inspiratie op voor zijn roman De Vier Winden. In de oorlog legde hij mede de basis voor de EVC ((Eenheid Vak Centrale), waarvan hij van 1948 tot 1955 districtbestuurder was. Voor het vakbondsblad Werkend Nederland schreef hij artikelen en korte verhalen. Jan Horsten schreef verder romans. Al zijn boeken spelen in Tilburg. Jan Horsten is de eerste Tilburgse arbeider-schrijver.

Fotonummer["007065"]
PlaatsTilburg
HerkomstPublieke Werken, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingJan Horsten werd op 5 mei 1906 geboren. Na de ambachtschool werd hij huisschilder van beroep. In de crisisjaren werd hij werkloos en dat betekende voor hem een breuk met het roomse verleden. Bij de werkverschaffing van voor de oorlog en de DUW (Dienst Uitvoering Werken) erna, deed hij inspiratie op voor zijn roman De Vier Winden. In de oorlog legde hij mede de basis voor de EVC ((Eenheid Vak Centrale), waarvan hij van 1948 tot 1955 districtbestuurder was. Voor het vakbondsblad Werkend Nederland schreef hij artikelen en korte verhalen. Jan Horsten schreef verder romans. Al zijn boeken spelen in Tilburg. Jan Horsten is de eerste Tilburgse arbeider-schrijver.
AnnotatieDe paap, p. 79-80
Datum

007065 - Jan Horsten werd op 5 mei 1906 geboren. Na de ambachtschool werd hij huisschilder van beroep. In de crisisjaren werd hij werkloos en dat betekende voor hem een breuk met het roomse verleden. Bij de werkverschaffing van voor de oorlog en de DUW (Dienst Uitvoering Werken) erna, deed hij inspiratie op voor zijn roman De Vier Winden. In de oorlog legde hij mede de basis voor de EVC ((Eenheid Vak Centrale), waarvan hij van 1948 tot 1955 districtbestuurder was. Voor het vakbondsblad Werkend Nederland schreef hij artikelen en korte verhalen. Jan Horsten schreef verder romans. Al zijn boeken spelen in Tilburg. Jan Horsten is de eerste Tilburgse arbeider-schrijver.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag