604528 - Antonius Henricus M. van Gorp; geboren op 14 januari 1912 in Loon op Zand en overleden op 20 mei 1940 in de Pas de Calais (Straat van Calais). De Nederlandse militairen die terecht waren gekomen in België moesten zich verzamelen in Duinkerken. Op 20 mei 1940 gingen er 1500 militairen aan boord van het stoomschip 'Pavon' om vervoerd te worden naar Cherbourg. Vlak na het uitvaren werd het schip echter aangevallen door een Duitse bommenwerper die een voltreffer plaatste en het schip daarna tot twee maal toe bestookte met mitrailleurvuur. Militairen die op het dek samendromden werden getroffen of sprongen in paniek overboord. 52 Nederlandse militairen, waaronder vier Tilburgers, verloren het leven. Het brandende schip werd op het strand van Calais gezet. - Foto's & Kaarten

Antonius Henricus M. van Gorp; geboren op 14 januari 1912 in Loon op Zand en overleden op 20 mei 1940 in de Pas de Calais (Straat van Calais). De Nederlandse militairen die terecht waren gekomen in België moesten zich verzamelen in Duinkerken. Op 20 mei 1940 gingen er 1500 militairen aan boord van het stoomschip 'Pavon' om vervoerd te worden naar Cherbourg. Vlak na het uitvaren werd het schip echter aangevallen door een Duitse bommenwerper die een voltreffer plaatste en het schip daarna tot twee maal toe bestookte met mitrailleurvuur. Militairen die op het dek samendromden werden getroffen of sprongen in paniek overboord. 52 Nederlandse militairen, waaronder vier Tilburgers, verloren het leven. Het brandende schip werd op het strand van Calais gezet.

Fotonummer["604528"]
PlaatsTilburg
Straat["Bosscheweg"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAntonius Henricus M. van Gorp; geboren op 14 januari 1912 in Loon op Zand en overleden op 20 mei 1940 in de Pas de Calais (Straat van Calais). De Nederlandse militairen die terecht waren gekomen in België moesten zich verzamelen in Duinkerken. Op 20 mei 1940 gingen er 1500 militairen aan boord van het stoomschip 'Pavon' om vervoerd te worden naar Cherbourg. Vlak na het uitvaren werd het schip echter aangevallen door een Duitse bommenwerper die een voltreffer plaatste en het schip daarna tot twee maal toe bestookte met mitrailleurvuur. Militairen die op het dek samendromden werden getroffen of sprongen in paniek overboord. 52 Nederlandse militairen, waaronder vier Tilburgers, verloren het leven. Het brandende schip werd op het strand van Calais gezet.
Huisnummer173
Datum

604528 - Antonius Henricus M. van Gorp; geboren op 14 januari 1912 in Loon op Zand en overleden op 20 mei 1940 in de Pas de Calais (Straat van Calais). 
De Nederlandse militairen die terecht waren gekomen in België moesten zich verzamelen in Duinkerken. Op 20 mei 1940 gingen er 1500 militairen aan boord van het stoomschip 'Pavon' om vervoerd te worden naar Cherbourg. Vlak na het uitvaren werd het schip echter aangevallen door een Duitse bommenwerper die een voltreffer plaatste en het schip daarna tot twee maal toe bestookte met mitrailleurvuur. Militairen die op het dek samendromden werden getroffen of sprongen in paniek overboord. 52 Nederlandse militairen, waaronder vier Tilburgers, verloren het leven. Het brandende schip werd op het strand van Calais gezet.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag