065765 - Sport. De versierde zaal van café Haans-Zebregs aan het Smidspad ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van gymnastiekvereniging St. Dionysius. De vereniging werd opgericht in 1924 op initiatief van kapelaan Sanders van de parochie Goirke en telde in het begin 38 leden, voornamelijk afkomstig uit de patronaten van de parochies Goirke en Hasselt. Het eerste bestuur bestond uit de leden A. en F. Mommers, P. Jongbloets en J. van den Dries. In 1938 werd ook een damesafdeling opgericht. In 1949 was de vereniging met ruim 500 leden de grootste afdeling van de diocesane gymnastiekbond. Het bestuur bestond op dat ogenblik uit A. Moons voorzitter, C. van Luxemburg secretaris en Jac. Maas penningmeester. De viering vond plaats op 21 augustus met een mis in de kerk van het Goirke met daarna een koffietafel in het patronaat aan de Kasteeldreef. 's-Middags was er een receptie in zaal Haans-Zebregs. Het lid B. Staps werd in 1953 Nederlands kampioen turnen. - Foto's & Kaarten

Sport. De versierde zaal van café Haans-Zebregs aan het Smidspad ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van gymnastiekvereniging St. Dionysius. De vereniging werd opgericht in 1924 op initiatief van kapelaan Sanders van de parochie Goirke en telde in het begin 38 leden, voornamelijk afkomstig uit de patronaten van de parochies Goirke en Hasselt. Het eerste bestuur bestond uit de leden A. en F. Mommers, P. Jongbloets en J. van den Dries. In 1938 werd ook een damesafdeling opgericht. In 1949 was de vereniging met ruim 500 leden de grootste afdeling van de diocesane gymnastiekbond. Het bestuur bestond op dat ogenblik uit A. Moons voorzitter, C. van Luxemburg secretaris en Jac. Maas penningmeester. De viering vond plaats op 21 augustus met een mis in de kerk van het Goirke met daarna een koffietafel in het patronaat aan de Kasteeldreef. 's-Middags was er een receptie in zaal Haans-Zebregs. Het lid B. Staps werd in 1953 Nederlands kampioen turnen.

Fotonummer["065765"]
PlaatsTilburg
Straat["Smidspad"]
WijkGoirke
Datering vanaf21-08-1949
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSport. De versierde zaal van café Haans-Zebregs aan het Smidspad ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van gymnastiekvereniging St. Dionysius. De vereniging werd opgericht in 1924 op initiatief van kapelaan Sanders van de parochie Goirke en telde in het begin 38 leden, voornamelijk afkomstig uit de patronaten van de parochies Goirke en Hasselt. Het eerste bestuur bestond uit de leden A. en F. Mommers, P. Jongbloets en J. van den Dries. In 1938 werd ook een damesafdeling opgericht. In 1949 was de vereniging met ruim 500 leden de grootste afdeling van de diocesane gymnastiekbond. Het bestuur bestond op dat ogenblik uit A. Moons voorzitter, C. van Luxemburg secretaris en Jac. Maas penningmeester. De viering vond plaats op 21 augustus met een mis in de kerk van het Goirke met daarna een koffietafel in het patronaat aan de Kasteeldreef. 's-Middags was er een receptie in zaal Haans-Zebregs. Het lid B. Staps werd in 1953 Nederlands kampioen turnen.
AnnotatieNTC 13.4.1949, 22.8.1949, 2.5.1953.
Datum

065765 - Sport. De versierde zaal van café Haans-Zebregs aan het Smidspad ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van gymnastiekvereniging St. Dionysius. De vereniging werd opgericht in 1924 op initiatief van kapelaan Sanders van de parochie Goirke en telde in het begin 38 leden, voornamelijk afkomstig uit de patronaten van de parochies Goirke en Hasselt. Het eerste bestuur bestond uit de leden A. en F. Mommers, P. Jongbloets en J. van den Dries. In 1938 werd ook een damesafdeling opgericht. In 1949 was de vereniging met ruim 500 leden de grootste afdeling van de diocesane gymnastiekbond. Het bestuur bestond op dat ogenblik uit A. Moons voorzitter, C. van Luxemburg secretaris en Jac. Maas penningmeester. De viering vond plaats op 21 augustus met een mis in de kerk van het Goirke met daarna een koffietafel in het patronaat aan de Kasteeldreef. 's-Middags was er een receptie in zaal Haans-Zebregs. Het lid B. Staps werd in 1953 Nederlands kampioen turnen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag