604430 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat; werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Sandbostel (Nedersaksen, Duitsland). De Laat was een van de drie stadsgenoten die, na hun opleiding aan de politieopleiding, weigerden om lid te worden van de NSB en daarom werden gearresteerd. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat; werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Sandbostel (Nedersaksen, Duitsland). De Laat was een van de drie stadsgenoten die, na hun opleiding aan de politieopleiding, weigerden om lid te worden van de NSB en daarom werden gearresteerd.

Fotonummer["604430"]
PlaatsTilburg
Straat["Nieuwstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat; werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Sandbostel (Nedersaksen, Duitsland). De Laat was een van de drie stadsgenoten die, na hun opleiding aan de politieopleiding, weigerden om lid te worden van de NSB en daarom werden gearresteerd.
Annotatiezie ook: pag. 107 in 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes
Huisnummer164
Datum

604430 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat; werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Sandbostel (Nedersaksen, Duitsland). 
De Laat was een van de drie stadsgenoten 
die, na hun opleiding aan de politieopleiding, weigerden om lid te worden van de NSB en daarom werden gearresteerd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag