TLB023000227_002 - Gereconstreerd geboortehuisje van Petrus Norbertus Donders in het Peerke Donderspark. Het huis is een eenlaags gebouwtje, opgetrokken in baksteen op een rechthoekige plattegrond onder een rieten zadeldak. De voordeur is centraal in de drie traveeën brede voorgevel geplaatst. Aan weerszijden zijn schuiframen geplaatst. In het woonvertrek zijn een schouw en twee bedsteden te zien. In de weefkamer ernaast staat een weefgetouw uit de 19e eeuw, dat in 1998 werd gerestaureerd door medewerkers van het TextielMuseum in Tilburg. De geut (spoelkeuken) bevindt zich over de hele breedte aan de achterkant van het huis. - Foto's & Kaarten

Gereconstreerd geboortehuisje van Petrus Norbertus Donders in het Peerke Donderspark. Het huis is een eenlaags gebouwtje, opgetrokken in baksteen op een rechthoekige plattegrond onder een rieten zadeldak. De voordeur is centraal in de drie traveeën brede voorgevel geplaatst. Aan weerszijden zijn schuiframen geplaatst. In het woonvertrek zijn een schouw en twee bedsteden te zien. In de weefkamer ernaast staat een weefgetouw uit de 19e eeuw, dat in 1998 werd gerestaureerd door medewerkers van het TextielMuseum in Tilburg. De geut (spoelkeuken) bevindt zich over de hele breedte aan de achterkant van het huis.

Fotonummer["TLB023000227_002"]
PlaatsTilburg
Straat["Pater Dondersstraat"]
WijkHeikant / Tilburg Noord
Datering vanaf01-11-1990
FotograafMultivision & Partners, Tilburg
Herkomst1553 Multivision & Partners, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGereconstreerd geboortehuisje van Petrus Norbertus Donders in het Peerke Donderspark. Het huis is een eenlaags gebouwtje, opgetrokken in baksteen op een rechthoekige plattegrond onder een rieten zadeldak. De voordeur is centraal in de drie traveeën brede voorgevel geplaatst. Aan weerszijden zijn schuiframen geplaatst. In het woonvertrek zijn een schouw en twee bedsteden te zien. In de weefkamer ernaast staat een weefgetouw uit de 19e eeuw, dat in 1998 werd gerestaureerd door medewerkers van het TextielMuseum in Tilburg. De geut (spoelkeuken) bevindt zich over de hele breedte aan de achterkant van het huis.
Huisnummer18
Datum

TLB023000227_002 - Gereconstreerd geboortehuisje van Petrus Norbertus Donders in het Peerke Donderspark.
Het huis is een eenlaags gebouwtje, opgetrokken in baksteen op een rechthoekige plattegrond onder een rieten zadeldak. De voordeur is centraal in de drie traveeën brede voorgevel geplaatst. Aan weerszijden zijn schuiframen geplaatst. In het woonvertrek zijn een schouw en twee bedsteden te zien. In de weefkamer ernaast staat een weefgetouw uit de 19e eeuw, dat in 1998 werd gerestaureerd door medewerkers van het TextielMuseum in Tilburg. De geut (spoelkeuken) bevindt zich over de hele breedte aan de achterkant van het huis.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag