039359 - WO2 ; WOII ; Volt. Zuid. Hulpafdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 21 februari 1952 vond in de kleine kantine de officiële ondertekening plaats van de C.A.O. voor " handarbeiders ". V.l.n.r.: HH. Vaassen en van Brussel, beiden van de bond St. Willibrordus; Ir. J. Kipperman, directeur van Volt; Mr. W. B. Lederboer, direktie-secretaris bij Volt en G. F. Evelein, directeur Sociale Zaken bij N.V. Philips. Voorgeschiedenis: 1941 Ondertekening van de principiêle bereidverklaring om te komen tot een Collectieve Arbeidsovereenkomst. Door de tweede wereldoorlog moesten de vakbonden op last van de bezetter hun werk staken. 1949 Ondertekening mantelovereenkomst. (Leidraad om te komen tot een C.A.O.) 21 februari 1952 Ondertekening van de eerste C.A.O. voor Volt. (Had toen nog een aparte N.V. status) Op hoofdlijnen was deze C.A.O. gelijk aan die van Philips. De verschillen waren wat historisch gegroeide lokale afwijkingen welke van minder belang waren. De benaming "handarbeider"was toen gebruikelijk. Later werd dit werknemer en weer later medewerker, geheel passend in de tijdsgeest. - Foto's & Kaarten

WO2 ; WOII ; Volt. Zuid. Hulpafdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 21 februari 1952 vond in de kleine kantine de officiële ondertekening plaats van de C.A.O. voor " handarbeiders ". V.l.n.r.: HH. Vaassen en van Brussel, beiden van de bond St. Willibrordus; Ir. J. Kipperman, directeur van Volt; Mr. W. B. Lederboer, direktie-secretaris bij Volt en G. F. Evelein, directeur Sociale Zaken bij N.V. Philips. Voorgeschiedenis: 1941 Ondertekening van de principiêle bereidverklaring om te komen tot een Collectieve Arbeidsovereenkomst. Door de tweede wereldoorlog moesten de vakbonden op last van de bezetter hun werk staken. 1949 Ondertekening mantelovereenkomst. (Leidraad om te komen tot een C.A.O.) 21 februari 1952 Ondertekening van de eerste C.A.O. voor Volt. (Had toen nog een aparte N.V. status) Op hoofdlijnen was deze C.A.O. gelijk aan die van Philips. De verschillen waren wat historisch gegroeide lokale afwijkingen welke van minder belang waren. De benaming "handarbeider"was toen gebruikelijk. Later werd dit werknemer en weer later medewerker, geheel passend in de tijdsgeest.

Fotonummer["039359"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf21-02-1952
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWO2 ; WOII ; Volt. Zuid. Hulpafdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 21 februari 1952 vond in de kleine kantine de officiële ondertekening plaats van de C.A.O. voor " handarbeiders ". V.l.n.r.: HH. Vaassen en van Brussel, beiden van de bond St. Willibrordus; Ir. J. Kipperman, directeur van Volt; Mr. W. B. Lederboer, direktie-secretaris bij Volt en G. F. Evelein, directeur Sociale Zaken bij N.V. Philips. Voorgeschiedenis: 1941 Ondertekening van de principiêle bereidverklaring om te komen tot een Collectieve Arbeidsovereenkomst. Door de tweede wereldoorlog moesten de vakbonden op last van de bezetter hun werk staken. 1949 Ondertekening mantelovereenkomst. (Leidraad om te komen tot een C.A.O.) 21 februari 1952 Ondertekening van de eerste C.A.O. voor Volt. (Had toen nog een aparte N.V. status) Op hoofdlijnen was deze C.A.O. gelijk aan die van Philips. De verschillen waren wat historisch gegroeide lokale afwijkingen welke van minder belang waren. De benaming "handarbeider"was toen gebruikelijk. Later werd dit werknemer en weer later medewerker, geheel passend in de tijdsgeest.
Datum

039359 - WO2 ; WOII ; Volt. Zuid. Hulpafdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 21 februari 1952 vond in de kleine kantine de officiële ondertekening plaats van de C.A.O. voor "  handarbeiders ". V.l.n.r.:  HH. Vaassen en van Brussel, beiden van de bond St. Willibrordus; Ir. J. Kipperman, directeur van Volt; Mr. W. B. Lederboer, direktie-secretaris bij Volt en  G. F. Evelein, directeur Sociale Zaken bij N.V. Philips.  Voorgeschiedenis: 1941 Ondertekening van de principiêle bereidverklaring om te komen tot een Collectieve Arbeidsovereenkomst. Door de tweede wereldoorlog moesten de vakbonden op last van de bezetter hun werk staken.  1949 Ondertekening mantelovereenkomst. (Leidraad om te komen tot een C.A.O.)  21 februari 1952 Ondertekening van de eerste C.A.O. voor Volt. (Had toen nog een aparte N.V. status) Op hoofdlijnen was deze C.A.O. gelijk aan die van Philips. De verschillen waren wat historisch gegroeide lokale afwijkingen welke van minder belang waren.
De benaming "handarbeider"was toen gebruikelijk. Later werd dit werknemer en weer later medewerker, geheel passend in de tijdsgeest.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag