604415 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Godefridus Wilhelmus M. Konings, werd geboren op 5 mei 1909 in Tilburg en overleed op 13 mei 1940 in Rhenen. De Grebbeberg viel in Duitse handen en alhoewel op andere plaatsen Duitse aanvallen op de Grebbelinie werden afgeslagen, besloot de legerleiding, uit angst voor afsnijding in de rug, de troepen daar terug te trekken op de Nieuwe Hollandse-Waterlinie. Dienstplichtig soldaat FG.W.M. Konings, 2e Verplichtings Afdeling, 3e Regiment Genietroepen, sneuvelde bij de verdediging van de Grebbenberg. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Godefridus Wilhelmus M. Konings, werd geboren op 5 mei 1909 in Tilburg en overleed op 13 mei 1940 in Rhenen. De Grebbeberg viel in Duitse handen en alhoewel op andere plaatsen Duitse aanvallen op de Grebbelinie werden afgeslagen, besloot de legerleiding, uit angst voor afsnijding in de rug, de troepen daar terug te trekken op de Nieuwe Hollandse-Waterlinie. Dienstplichtig soldaat FG.W.M. Konings, 2e Verplichtings Afdeling, 3e Regiment Genietroepen, sneuvelde bij de verdediging van de Grebbenberg.

Fotonummer["604415"]
PlaatsTilburg
Straat["Koningshoeven"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Godefridus Wilhelmus M. Konings, werd geboren op 5 mei 1909 in Tilburg en overleed op 13 mei 1940 in Rhenen. De Grebbeberg viel in Duitse handen en alhoewel op andere plaatsen Duitse aanvallen op de Grebbelinie werden afgeslagen, besloot de legerleiding, uit angst voor afsnijding in de rug, de troepen daar terug te trekken op de Nieuwe Hollandse-Waterlinie. Dienstplichtig soldaat FG.W.M. Konings, 2e Verplichtings Afdeling, 3e Regiment Genietroepen, sneuvelde bij de verdediging van de Grebbenberg.
Huisnummer189
Datum

604415 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Godefridus Wilhelmus M. Konings, werd geboren op 5 mei 1909 in Tilburg en overleed op 13 mei 1940 in Rhenen. 
De Grebbeberg viel in Duitse handen en alhoewel op andere plaatsen Duitse aanvallen op de Grebbelinie werden afgeslagen, besloot de legerleiding, uit angst voor afsnijding in de rug, de troepen daar terug te trekken op de Nieuwe Hollandse-Waterlinie. Dienstplichtig soldaat FG.W.M. Konings, 2e Verplichtings Afdeling, 
3e Regiment Genietroepen, sneuvelde bij de verdediging van de Grebbenberg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag