011396 - Caroline Maria Wilhelmina BOGAERS, geboren te Tilburg op 25 december 1872, aldaar overleden op 11 sep 1912. Zij was het zesde kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet. Zij bleef ongehuwd en bewoonde na de dood van haar moeder in 1909 tezamen met haar jongere zuster Lena een gedeelte van het grote ouderlijk huis aan de Willem II-straat. In het Memoriaal (zie Annotatie) heet het over haar: "Zij was een gevoelige, romantische, litéraire persoon, die veel heeft geleden onder de mismaaktheid welke in haar generatie bij enkele leden van het geslacht voorkwam. Het betreft een afwijking aan de ruggegraat (hoge rug) en een in het algemeen zwak beenderengestel." - Foto's & Kaarten

Caroline Maria Wilhelmina BOGAERS, geboren te Tilburg op 25 december 1872, aldaar overleden op 11 sep 1912. Zij was het zesde kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet. Zij bleef ongehuwd en bewoonde na de dood van haar moeder in 1909 tezamen met haar jongere zuster Lena een gedeelte van het grote ouderlijk huis aan de Willem II-straat. In het Memoriaal (zie Annotatie) heet het over haar: "Zij was een gevoelige, romantische, litéraire persoon, die veel heeft geleden onder de mismaaktheid welke in haar generatie bij enkele leden van het geslacht voorkwam. Het betreft een afwijking aan de ruggegraat (hoge rug) en een in het algemeen zwak beenderengestel."

Fotonummer["011396"]
PlaatsTilburg
Datering tot1915
FotograafAdriaan van Beurden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingCaroline Maria Wilhelmina BOGAERS, geboren te Tilburg op 25 december 1872, aldaar overleden op 11 sep 1912. Zij was het zesde kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet. Zij bleef ongehuwd en bewoonde na de dood van haar moeder in 1909 tezamen met haar jongere zuster Lena een gedeelte van het grote ouderlijk huis aan de Willem II-straat. In het Memoriaal (zie Annotatie) heet het over haar: "Zij was een gevoelige, romantische, litéraire persoon, die veel heeft geleden onder de mismaaktheid welke in haar generatie bij enkele leden van het geslacht voorkwam. Het betreft een afwijking aan de ruggegraat (hoge rug) en een in het algemeen zwak beenderengestel."
AnnotatieArnout Bogaers, Memoriaal voor het geslacht Bogaers 1513-1975; bevattende de genealogie en enige historische annotaties. (Venlo 1975) p. 57
Datum

011396 - Caroline Maria Wilhelmina BOGAERS, geboren te Tilburg op  25 december 1872, aldaar overleden op 11 sep 1912. Zij was het zesde kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet.  Zij bleef ongehuwd en bewoonde na de dood van haar moeder in 1909 tezamen met haar jongere zuster Lena een gedeelte van het grote ouderlijk huis aan de Willem II-straat. In het Memoriaal (zie Annotatie) heet het over haar: "Zij was een gevoelige, romantische, litéraire persoon, die veel heeft geleden onder de mismaaktheid welke in haar generatie bij enkele leden van het geslacht voorkwam. Het betreft een afwijking aan de ruggegraat (hoge rug) en een in het algemeen zwak beenderengestel."
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag