604092 - De plechtige onthulling van het standbeeld van koning Willem II op de Heuvel te Tilburg. Het beeld werd officieel onthuld door de kleindochter van de koning, koningin Wilhelmina. Het standbeeld had eerder lange tijd in Den Haag gestaan en werd in 1924, wegens het ontbreken van een echt standbeeld van de vorst, getransporteerd naar Tilburg. De gemeente Den Haag heeft het beeld aan de gemeente Tilburg aangeboden. In mei 1924 werd het per schip naar Tilburg getransporteerd. De onthulling vond pas in september van dat jaar plaats. De koningin is met haar gevolg geplaatst onder een baldakijn en wordt rechts daarvan toegesproken door burgemeester Vonck de Both. Links staan diverse hoogwaardigheidsbekleders in rijen opgesteld.. - Foto's & Kaarten

De plechtige onthulling van het standbeeld van koning Willem II op de Heuvel te Tilburg. Het beeld werd officieel onthuld door de kleindochter van de koning, koningin Wilhelmina. Het standbeeld had eerder lange tijd in Den Haag gestaan en werd in 1924, wegens het ontbreken van een echt standbeeld van de vorst, getransporteerd naar Tilburg. De gemeente Den Haag heeft het beeld aan de gemeente Tilburg aangeboden. In mei 1924 werd het per schip naar Tilburg getransporteerd. De onthulling vond pas in september van dat jaar plaats. De koningin is met haar gevolg geplaatst onder een baldakijn en wordt rechts daarvan toegesproken door burgemeester Vonck de Both. Links staan diverse hoogwaardigheidsbekleders in rijen opgesteld..

Fotonummer["604092"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvel"]
WijkCentrum
Datering vanaf1924
FotograafAdriaan van Beurden
Herkomst406, Collectie foto's Tilburg, 1865-heden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe plechtige onthulling van het standbeeld van koning Willem II op de Heuvel te Tilburg. Het beeld werd officieel onthuld door de kleindochter van de koning, koningin Wilhelmina. Het standbeeld had eerder lange tijd in Den Haag gestaan en werd in 1924, wegens het ontbreken van een echt standbeeld van de vorst, getransporteerd naar Tilburg. De gemeente Den Haag heeft het beeld aan de gemeente Tilburg aangeboden. In mei 1924 werd het per schip naar Tilburg getransporteerd. De onthulling vond pas in september van dat jaar plaats. De koningin is met haar gevolg geplaatst onder een baldakijn en wordt rechts daarvan toegesproken door burgemeester Vonck de Both. Links staan diverse hoogwaardigheidsbekleders in rijen opgesteld..
AnnotatieNTC 16-05-1924. 20-05-1924, 25-09-1924.
Datum

604092 - De plechtige onthulling van het standbeeld van koning Willem II op de Heuvel te Tilburg. Het beeld werd officieel onthuld door de kleindochter van de koning, koningin Wilhelmina. Het standbeeld had eerder lange tijd in Den Haag gestaan en werd in 1924, wegens het ontbreken van een echt standbeeld van de vorst, getransporteerd naar Tilburg. De gemeente Den Haag heeft het beeld aan de gemeente Tilburg aangeboden. In mei 1924 werd het per schip naar Tilburg getransporteerd. De onthulling vond pas in september van dat jaar plaats. 
De koningin is met haar gevolg geplaatst onder een baldakijn en wordt rechts daarvan toegesproken door burgemeester Vonck de Both. Links staan diverse hoogwaardigheidsbekleders in rijen opgesteld..
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag