651752 - Mobilisatie 1914-1918. Enkele foto's van de mobilisatie met Nederlandse soldaten aan de grensovergang Goirle-Poppel. Links is een officier op een verhoging te zien met een kopje in zijn hand. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij een toespraak staat te houden omdat iedereen met de rug naar hem toestaat. Enkele militairen hebben iets in hun handen om te poetsen i.e. een borstel, een lap etc. Sommigen hebben een mok in hun handen of zelfs een eetketeltje zoals de man op de voorgrond. Rechts achter staat een ketel op het vuur te pruttelen. Met de vuile was? of met de maaltijd? Dat zullen we jammer genoeg nooit weten. - Foto's & Kaarten

Mobilisatie 1914-1918. Enkele foto's van de mobilisatie met Nederlandse soldaten aan de grensovergang Goirle-Poppel. Links is een officier op een verhoging te zien met een kopje in zijn hand. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij een toespraak staat te houden omdat iedereen met de rug naar hem toestaat. Enkele militairen hebben iets in hun handen om te poetsen i.e. een borstel, een lap etc. Sommigen hebben een mok in hun handen of zelfs een eetketeltje zoals de man op de voorgrond. Rechts achter staat een ketel op het vuur te pruttelen. Met de vuile was? of met de maaltijd? Dat zullen we jammer genoeg nooit weten.

Fotonummer["651752"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1918
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMobilisatie 1914-1918. Enkele foto's van de mobilisatie met Nederlandse soldaten aan de grensovergang Goirle-Poppel. Links is een officier op een verhoging te zien met een kopje in zijn hand. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij een toespraak staat te houden omdat iedereen met de rug naar hem toestaat. Enkele militairen hebben iets in hun handen om te poetsen i.e. een borstel, een lap etc. Sommigen hebben een mok in hun handen of zelfs een eetketeltje zoals de man op de voorgrond. Rechts achter staat een ketel op het vuur te pruttelen. Met de vuile was? of met de maaltijd? Dat zullen we jammer genoeg nooit weten.
Annotatieweblog Regionaal Archief Tilburg
Datum

651752 - Mobilisatie 1914-1918. Enkele foto's van de mobilisatie met Nederlandse soldaten aan de grensovergang Goirle-Poppel. Links is een officier op een verhoging te zien met een kopje in zijn hand. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij een toespraak staat te houden omdat iedereen met de rug naar hem toestaat. Enkele militairen hebben iets in hun handen om te poetsen i.e. een borstel, een lap etc. Sommigen hebben een mok in hun handen of zelfs een eetketeltje zoals de man op de voorgrond. Rechts achter staat een ketel op het vuur te pruttelen. Met de vuile was? of met de maaltijd? Dat zullen we jammer genoeg nooit weten.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag