001902 - Pater Dondersstraat, kapel Peerke Donders. De kapel werd eigenlijk gebouwd als een houten noodkapel op initiatief van pastoor Van de Veerdonk van de Heikant. Voor de verwezelijking zorgde het Petrus Donders-comité bestaande uit de heren Ackermans en Van Gorp. Op zondag 28 oktober 1923 na een plechtige hoogmis in de kerk van de Heikant werd de kapel ingewijd door pater Van Driel, redemptorist. Na de inwijding werd een vierstemmig Veni Creator gezongen. De kapel was nog zeer sober ingericht, langs de wanden waren prenten opgehangen met voorstellingen uit het leven van Peerke. De kapel werd gebouwd binnen een half jaar na het aanbrengen van het eerste gedenkteken op de geboortegrond van Peerke Donders. - Foto's & Kaarten

Pater Dondersstraat, kapel Peerke Donders. De kapel werd eigenlijk gebouwd als een houten noodkapel op initiatief van pastoor Van de Veerdonk van de Heikant. Voor de verwezelijking zorgde het Petrus Donders-comité bestaande uit de heren Ackermans en Van Gorp. Op zondag 28 oktober 1923 na een plechtige hoogmis in de kerk van de Heikant werd de kapel ingewijd door pater Van Driel, redemptorist. Na de inwijding werd een vierstemmig Veni Creator gezongen. De kapel was nog zeer sober ingericht, langs de wanden waren prenten opgehangen met voorstellingen uit het leven van Peerke. De kapel werd gebouwd binnen een half jaar na het aanbrengen van het eerste gedenkteken op de geboortegrond van Peerke Donders.

Fotonummer["001902"]
PlaatsTilburg
Straat["Pater Dondersstraat"]
WijkBuitengebied Noord-Oost
Datering vanaf1928
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingPater Dondersstraat, kapel Peerke Donders. De kapel werd eigenlijk gebouwd als een houten noodkapel op initiatief van pastoor Van de Veerdonk van de Heikant. Voor de verwezelijking zorgde het Petrus Donders-comité bestaande uit de heren Ackermans en Van Gorp. Op zondag 28 oktober 1923 na een plechtige hoogmis in de kerk van de Heikant werd de kapel ingewijd door pater Van Driel, redemptorist. Na de inwijding werd een vierstemmig Veni Creator gezongen. De kapel was nog zeer sober ingericht, langs de wanden waren prenten opgehangen met voorstellingen uit het leven van Peerke. De kapel werd gebouwd binnen een half jaar na het aanbrengen van het eerste gedenkteken op de geboortegrond van Peerke Donders.
AnnotatieNTC 30.10.1923. Op Peerke Donders' geboortegrond aan den Heikant te Tilburg, p. 8. Rooms Leven 3 en 10 november 1923. De Volksmissionaris jrg. 45 1923/24 p. 62-64.
Datum

001902 - Pater Dondersstraat, kapel Peerke Donders. De kapel werd eigenlijk gebouwd als een houten noodkapel op initiatief van pastoor Van de Veerdonk van de Heikant. Voor de verwezelijking zorgde het Petrus Donders-comité bestaande uit de heren Ackermans en Van Gorp. Op zondag 28 oktober 1923 na een plechtige hoogmis in de kerk van de Heikant werd de kapel ingewijd door pater Van Driel, redemptorist. Na de inwijding werd een vierstemmig Veni Creator gezongen. De kapel was nog zeer sober ingericht, langs de wanden waren prenten opgehangen met voorstellingen uit het leven van Peerke. De kapel werd gebouwd binnen een half jaar na het aanbrengen van het eerste gedenkteken op de geboortegrond van Peerke Donders.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag