057993 - Op 13 mei 1913 werd in Hulten (een samenvoeging van de woonkernen Hulten en Haansberg), gelegen ten westen van Tilburg, een nieuwe parochie gesticht. Op 4 februari 1914 werd de eenvoudige, torenloze kerk (architect J.J.H. van Groenendael uit Breda), die genoemd was naar de H. Gerardus Majella, geconsacreerd door bisschop P. Hopmans van Breda. Bij een bomaanval van de geallieerden in september 1944 werden de kerk, de pastorie, de school en diverse huizen vernield. - Nadat de parochie vanaf 1945 enige jaren had beschikt over een noodkerk, werd in 1952 de huidige kerk (architect W. Bunnik uit Breda) in gebruik genomen. Deze kerk staat, net als haar voorgangster, aan de westelijke rand van Hulten, aan de noordzijde van de oude rijksweg van Tilburg naar Breda. Karakteristiek is de stompe toren met vier vensters in de bovenste travee die open zijn gebleven. Achterin de kerk, links van de ingang is een aan Gerardus Majella gewijde kapel. - De basisschool tegenover de kerk draagt anno 1998 nog altijd de naam van Gerardus Majella. - Foto's & Kaarten

Op 13 mei 1913 werd in Hulten (een samenvoeging van de woonkernen Hulten en Haansberg), gelegen ten westen van Tilburg, een nieuwe parochie gesticht. Op 4 februari 1914 werd de eenvoudige, torenloze kerk (architect J.J.H. van Groenendael uit Breda), die genoemd was naar de H. Gerardus Majella, geconsacreerd door bisschop P. Hopmans van Breda. Bij een bomaanval van de geallieerden in september 1944 werden de kerk, de pastorie, de school en diverse huizen vernield. - Nadat de parochie vanaf 1945 enige jaren had beschikt over een noodkerk, werd in 1952 de huidige kerk (architect W. Bunnik uit Breda) in gebruik genomen. Deze kerk staat, net als haar voorgangster, aan de westelijke rand van Hulten, aan de noordzijde van de oude rijksweg van Tilburg naar Breda. Karakteristiek is de stompe toren met vier vensters in de bovenste travee die open zijn gebleven. Achterin de kerk, links van de ingang is een aan Gerardus Majella gewijde kapel. - De basisschool tegenover de kerk draagt anno 1998 nog altijd de naam van Gerardus Majella.

Fotonummer["057993"]
PlaatsHulten
Datering vanaf1916
FotograafRaaphorst, W.J., Breda
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOp 13 mei 1913 werd in Hulten (een samenvoeging van de woonkernen Hulten en Haansberg), gelegen ten westen van Tilburg, een nieuwe parochie gesticht. Op 4 februari 1914 werd de eenvoudige, torenloze kerk (architect J.J.H. van Groenendael uit Breda), die genoemd was naar de H. Gerardus Majella, geconsacreerd door bisschop P. Hopmans van Breda. Bij een bomaanval van de geallieerden in september 1944 werden de kerk, de pastorie, de school en diverse huizen vernield. - Nadat de parochie vanaf 1945 enige jaren had beschikt over een noodkerk, werd in 1952 de huidige kerk (architect W. Bunnik uit Breda) in gebruik genomen. Deze kerk staat, net als haar voorgangster, aan de westelijke rand van Hulten, aan de noordzijde van de oude rijksweg van Tilburg naar Breda. Karakteristiek is de stompe toren met vier vensters in de bovenste travee die open zijn gebleven. Achterin de kerk, links van de ingang is een aan Gerardus Majella gewijde kapel. - De basisschool tegenover de kerk draagt anno 1998 nog altijd de naam van Gerardus Majella.
Annotatiehttp://www.meertens.knaw.nl/:
Datum

057993 - Op 13 mei 1913 werd in Hulten (een samenvoeging van de woonkernen Hulten en Haansberg), gelegen ten westen van Tilburg, een nieuwe parochie gesticht. Op 4 februari 1914 werd de eenvoudige, torenloze kerk (architect J.J.H. van Groenendael uit Breda), die genoemd was naar de H. Gerardus Majella, geconsacreerd door bisschop P. Hopmans van Breda. Bij een bomaanval van de geallieerden in september 1944 werden de kerk, de pastorie, de school en diverse huizen vernield.  - Nadat de parochie vanaf 1945 enige jaren had beschikt over een noodkerk, werd in 1952 de huidige kerk (architect W. Bunnik uit Breda) in gebruik genomen. Deze kerk staat, net als haar voorgangster, aan de westelijke rand van Hulten, aan de noordzijde van de oude rijksweg van Tilburg naar Breda. Karakteristiek is de stompe toren met vier vensters in de bovenste travee die open zijn gebleven. Achterin de kerk, links van de ingang is een aan Gerardus Majella gewijde kapel.  - De basisschool tegenover de kerk draagt anno 1998 nog altijd de naam van Gerardus Majella.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag