604504 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Johannes Norbertus A. Vermeer; werd geboren op 15 januari 1922 in Tilburg en overleed op 16 juni 1944 in Kassel, Duitsland. In de laatste periode van de Arbeitseinsatz voor de bevrijding van de stad nam het aantal slachtoffers sprongsgewijze toe. Het gevolg van onvoldoende voeding, psychische druk en zorgen was dat te werkgestelden vaak onvoldoende weerstand hadden. Johannes Vermeer is overleden aan hart- en kringloopzwakte. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Johannes Norbertus A. Vermeer; werd geboren op 15 januari 1922 in Tilburg en overleed op 16 juni 1944 in Kassel, Duitsland. In de laatste periode van de Arbeitseinsatz voor de bevrijding van de stad nam het aantal slachtoffers sprongsgewijze toe. Het gevolg van onvoldoende voeding, psychische druk en zorgen was dat te werkgestelden vaak onvoldoende weerstand hadden. Johannes Vermeer is overleden aan hart- en kringloopzwakte.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604504"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Capucijnenstraat"]
WijkSt. Anna
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
Uitgebreide omschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Johannes Norbertus A. Vermeer; werd geboren op 15 januari 1922 in Tilburg en overleed op 16 juni 1944 in Kassel, Duitsland. In de laatste periode van de Arbeitseinsatz voor de bevrijding van de stad nam het aantal slachtoffers sprongsgewijze toe. Het gevolg van onvoldoende voeding, psychische druk en zorgen was dat te werkgestelden vaak onvoldoende weerstand hadden. Johannes Vermeer is overleden aan hart- en kringloopzwakte.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 3, pag. 68-69
Huisnummer191
Datum

604504 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Johannes Norbertus A. Vermeer; werd geboren op 15 januari 1922 in Tilburg en overleed op 16 juni 1944 in Kassel, Duitsland. 
In de laatste periode van de Arbeitseinsatz  voor de bevrijding van de stad nam het aantal slachtoffers sprongsgewijze toe. Het gevolg van onvoldoende voeding, psychische druk en zorgen was dat te werkgestelden vaak  onvoldoende weerstand hadden.  Johannes Vermeer is overleden aan hart- en kringloopzwakte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag