077469 - Tweede wereldoorlog 1940-1945. Op 16 september 1944 ontplofte een Duitse munitietrein op het stationsemplacement van de Nederlandse Spoorwegen te Oisterwijk. De trein kwam tot ontploffing naar aanleiding van een beschieting door de Royal Air Force (RAF). Op de voorgrond de wielen van een van de verwoeste wagons en op de achtergrond de omgekiepte wagons van de rest van de trein. Het sein staat nog op onveilig. Op de achtergrond zijn nog juist de huizen te zien van de Heusdensebaan, vlakbij de George Perklaan. - Foto's & Kaarten

Tweede wereldoorlog 1940-1945. Op 16 september 1944 ontplofte een Duitse munitietrein op het stationsemplacement van de Nederlandse Spoorwegen te Oisterwijk. De trein kwam tot ontploffing naar aanleiding van een beschieting door de Royal Air Force (RAF). Op de voorgrond de wielen van een van de verwoeste wagons en op de achtergrond de omgekiepte wagons van de rest van de trein. Het sein staat nog op onveilig. Op de achtergrond zijn nog juist de huizen te zien van de Heusdensebaan, vlakbij de George Perklaan.

Fotonummer["077469"]
PlaatsOisterwijk
Datering vanaf16-09-1944
Fotograafonbekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede wereldoorlog 1940-1945. Op 16 september 1944 ontplofte een Duitse munitietrein op het stationsemplacement van de Nederlandse Spoorwegen te Oisterwijk. De trein kwam tot ontploffing naar aanleiding van een beschieting door de Royal Air Force (RAF). Op de voorgrond de wielen van een van de verwoeste wagons en op de achtergrond de omgekiepte wagons van de rest van de trein. Het sein staat nog op onveilig. Op de achtergrond zijn nog juist de huizen te zien van de Heusdensebaan, vlakbij de George Perklaan.
Datum

077469 - Tweede wereldoorlog 1940-1945.
Op 16 september 1944 ontplofte een Duitse munitietrein op het stationsemplacement  van de Nederlandse Spoorwegen te Oisterwijk. De trein  kwam tot ontploffing naar aanleiding van een beschieting door de Royal Air Force (RAF). 
Op de voorgrond de wielen van een van de verwoeste wagons en op de achtergrond  de omgekiepte wagons van de rest van de trein.
Het sein staat nog op onveilig.
Op de achtergrond zijn nog juist de huizen te zien van de Heusdensebaan, vlakbij de George Perklaan.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag