001191 - De Zomerstraat, hier genoemd Marktstraat, nu de Heuvelstraat tussen de Oude Markt en de Nieuwlandstraat. De trapgevel rechts op de hoek van de Nieuwlandstraat is het huis de Oude Ster, gesloopt in 1914. In het huis met de kolommen rechts, gebouwd in 1874, zat de zaak in galanterieën van Janssens-Gram. Voor deze winkel een vrouw in Brabantse klederdracht. Links het pand van koperslager Broeckx. - Foto's & Kaarten

De Zomerstraat, hier genoemd Marktstraat, nu de Heuvelstraat tussen de Oude Markt en de Nieuwlandstraat. De trapgevel rechts op de hoek van de Nieuwlandstraat is het huis de Oude Ster, gesloopt in 1914. In het huis met de kolommen rechts, gebouwd in 1874, zat de zaak in galanterieën van Janssens-Gram. Voor deze winkel een vrouw in Brabantse klederdracht. Links het pand van koperslager Broeckx.

Fotonummer["001191"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Zomerstraat, hier genoemd Marktstraat, nu de Heuvelstraat tussen de Oude Markt en de Nieuwlandstraat. De trapgevel rechts op de hoek van de Nieuwlandstraat is het huis de Oude Ster, gesloopt in 1914. In het huis met de kolommen rechts, gebouwd in 1874, zat de zaak in galanterieën van Janssens-Gram. Voor deze winkel een vrouw in Brabantse klederdracht. Links het pand van koperslager Broeckx.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p. 190; Tilburg in oude ansichten I, nr. 73
Datum

001191 - De Zomerstraat, hier genoemd Marktstraat, nu de Heuvelstraat tussen de Oude Markt en de Nieuwlandstraat. De trapgevel rechts op de hoek van de Nieuwlandstraat is het huis de Oude Ster, gesloopt in 1914. In het huis met de kolommen rechts, gebouwd in 1874, zat de zaak in galanterieën van Janssens-Gram. Voor deze winkel een vrouw in Brabantse klederdracht. Links het pand van koperslager Broeckx.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag