001202 - Zomerstraat. Links de spiegel en lijstenfabriek van Henri Briels. Het lage huis daarvoor staat op de hoek van de Schoolstraat, daar begon ook de Bredaseweg. De bomen staan voor de Nederlands Hervormde kerk. Rechts was lange tijd herberg de Engel, gedreven door de familie Van Roessel. - Foto's & Kaarten

Zomerstraat. Links de spiegel en lijstenfabriek van Henri Briels. Het lage huis daarvoor staat op de hoek van de Schoolstraat, daar begon ook de Bredaseweg. De bomen staan voor de Nederlands Hervormde kerk. Rechts was lange tijd herberg de Engel, gedreven door de familie Van Roessel.

Fotonummer["001202"]
PlaatsTilburg
Straat["Zomerstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1902
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingZomerstraat. Links de spiegel en lijstenfabriek van Henri Briels. Het lage huis daarvoor staat op de hoek van de Schoolstraat, daar begon ook de Bredaseweg. De bomen staan voor de Nederlands Hervormde kerk. Rechts was lange tijd herberg de Engel, gedreven door de familie Van Roessel.
AnnotatieTilburg in beeld, p. 41. Ach lieve tijd 18, p. 419
Datum

001202 - Zomerstraat. Links de spiegel en lijstenfabriek van Henri Briels. Het lage huis daarvoor staat op de hoek van de Schoolstraat, daar begon ook de Bredaseweg. De bomen staan voor de Nederlands Hervormde kerk. Rechts was lange tijd herberg de Engel, gedreven door de familie Van Roessel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag