020252 - Exterieur van de Hasseltse kapel. Nadat de kapel in 1796 als gebedshuis in ere was hersteld, werd tot omstreeks 1834 elk jaar na het feest van Maria Visitatie de rekening opgemaakt en door de kapelmeesters ondertekend. In 1796 waren een vijftal personen lid van de corporele vergadering. Zij dienden met succes een verzoek tot teruggave van de kapel in. Hun namen waren Theodorus Francis Smarius, Jan Jacobus Vromans, Johannis Willems, Gijsbert Janssens en Christiaan Leyten. Nadien waren ook Adriaan Vromans, J.J. Willems, Cornelis Vromans, C.H. van Tulder, Jacobus Vromans en J.B. Brouwers kapelmeester of toeziender. Na 1836 werd het kasboek niet meer bijgehouden, zodat de namen van de kapelmeesters moeilijk te achterhalen zijn. - Foto's & Kaarten

Exterieur van de Hasseltse kapel. Nadat de kapel in 1796 als gebedshuis in ere was hersteld, werd tot omstreeks 1834 elk jaar na het feest van Maria Visitatie de rekening opgemaakt en door de kapelmeesters ondertekend. In 1796 waren een vijftal personen lid van de corporele vergadering. Zij dienden met succes een verzoek tot teruggave van de kapel in. Hun namen waren Theodorus Francis Smarius, Jan Jacobus Vromans, Johannis Willems, Gijsbert Janssens en Christiaan Leyten. Nadien waren ook Adriaan Vromans, J.J. Willems, Cornelis Vromans, C.H. van Tulder, Jacobus Vromans en J.B. Brouwers kapelmeester of toeziender. Na 1836 werd het kasboek niet meer bijgehouden, zodat de namen van de kapelmeesters moeilijk te achterhalen zijn.

Fotonummer["020252"]
PlaatsTilburg
Straat["Hasseltplein"]
WijkMariaziekenhuis/Vredeburcht
Datering vanaf1927
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingExterieur van de Hasseltse kapel. Nadat de kapel in 1796 als gebedshuis in ere was hersteld, werd tot omstreeks 1834 elk jaar na het feest van Maria Visitatie de rekening opgemaakt en door de kapelmeesters ondertekend. In 1796 waren een vijftal personen lid van de corporele vergadering. Zij dienden met succes een verzoek tot teruggave van de kapel in. Hun namen waren Theodorus Francis Smarius, Jan Jacobus Vromans, Johannis Willems, Gijsbert Janssens en Christiaan Leyten. Nadien waren ook Adriaan Vromans, J.J. Willems, Cornelis Vromans, C.H. van Tulder, Jacobus Vromans en J.B. Brouwers kapelmeester of toeziender. Na 1836 werd het kasboek niet meer bijgehouden, zodat de namen van de kapelmeesters moeilijk te achterhalen zijn.
AnnotatieUri Nooteboom, 1987, p. 40 Tilburg, 1987, p. 37 De paap van gramschap, 1992, p. 71 Ach lieve tijd 1, p. 9
Huisnummer7
Datum

020252 - Exterieur van de Hasseltse kapel. Nadat de kapel in 1796 als gebedshuis in ere was hersteld, werd tot omstreeks 1834 elk jaar na het feest van Maria Visitatie de rekening opgemaakt en door de kapelmeesters ondertekend. In 1796 waren een vijftal personen lid van de corporele vergadering. Zij dienden met succes een verzoek tot teruggave van de kapel in. Hun namen waren Theodorus Francis Smarius, Jan Jacobus Vromans, Johannis Willems, Gijsbert Janssens en Christiaan Leyten. Nadien waren ook Adriaan Vromans, J.J. Willems, Cornelis Vromans, C.H. van Tulder, Jacobus Vromans en J.B. Brouwers kapelmeester of toeziender. Na 1836 werd  het kasboek niet meer bijgehouden, zodat de namen van de kapelmeesters moeilijk te achterhalen zijn.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag