033363 - Rechts de hoek Bosscheweg (nu Tivolistraat)-St. Josephstraat. Het pand rechts heette vroeger "de Pijl", later was het bekend als café-restaurant Belle Vue. In 1955 werd het pand door de gemeente aangekocht en gesloopt. Rond 1960 volgde de sloop van het witte pandje achter Belle Vue, vroeger bekend als café "In 't Bruin Vrachtpaard" en later als "Motorhuis" van Toon Hoes. Na de sloop werd het braakliggende terrein lange tijd gebruikt als parkeerterrein. In de jaren negentig van de 20e eeuw bouwde men ter plaatse het appartementengebouw Belle Vue. - Foto's & Kaarten

Rechts de hoek Bosscheweg (nu Tivolistraat)-St. Josephstraat. Het pand rechts heette vroeger "de Pijl", later was het bekend als café-restaurant Belle Vue. In 1955 werd het pand door de gemeente aangekocht en gesloopt. Rond 1960 volgde de sloop van het witte pandje achter Belle Vue, vroeger bekend als café "In 't Bruin Vrachtpaard" en later als "Motorhuis" van Toon Hoes. Na de sloop werd het braakliggende terrein lange tijd gebruikt als parkeerterrein. In de jaren negentig van de 20e eeuw bouwde men ter plaatse het appartementengebouw Belle Vue.

Fotonummer["033363"]
PlaatsTilburg
Straat["Tivolistraat, voorheen Bosscheweg"]
WijkTivoli
Datering vanaf1954
FotograafKolenbrander, G.J.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingRechts de hoek Bosscheweg (nu Tivolistraat)-St. Josephstraat. Het pand rechts heette vroeger "de Pijl", later was het bekend als café-restaurant Belle Vue. In 1955 werd het pand door de gemeente aangekocht en gesloopt. Rond 1960 volgde de sloop van het witte pandje achter Belle Vue, vroeger bekend als café "In 't Bruin Vrachtpaard" en later als "Motorhuis" van Toon Hoes. Na de sloop werd het braakliggende terrein lange tijd gebruikt als parkeerterrein. In de jaren negentig van de 20e eeuw bouwde men ter plaatse het appartementengebouw Belle Vue.
Datum

033363 - Rechts de hoek Bosscheweg (nu Tivolistraat)-St. Josephstraat. Het pand rechts heette vroeger "de Pijl", later was het bekend als café-restaurant Belle Vue. In 1955 werd het pand door de gemeente aangekocht en gesloopt. Rond 1960 volgde de sloop van het witte pandje achter Belle Vue, vroeger bekend als café "In 't Bruin Vrachtpaard" en later als "Motorhuis" van Toon Hoes. Na de sloop werd het braakliggende terrein lange tijd gebruikt als parkeerterrein. In de jaren negentig van de 20e eeuw bouwde men ter plaatse het appartementengebouw Belle Vue.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag