067928 - HEILIG HARTMONUMENT uit 1921 op het kerplein van de St. Jozefkerk. Opgericht met gelden bijeengebracht door de Tilburgse bevolking via een door de Tilburgsche Courant gehouden inzamelaktie. Ook werden veel gouden sieraden geschonken, die werden omgesmolten tot een gouden hart (in 1982 vanwege de kostbaarheid vervangen door een verguld koperen exemplaar). Vanaf 1923 tot in de jaren zestig vond jaarlijks een H. Hartprocessie (de Hartstoet) plaats. Het beeld is gemaakt door het Atelier voor Kerkelijke Kunst Auguste Hermans uit Roermond. Materiaal: brons. Sokkel en ommuring zijn van Muschelkalksteen. Het is op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst en inmiddels gerestaureerd. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

HEILIG HARTMONUMENT uit 1921 op het kerplein van de St. Jozefkerk. Opgericht met gelden bijeengebracht door de Tilburgse bevolking via een door de Tilburgsche Courant gehouden inzamelaktie. Ook werden veel gouden sieraden geschonken, die werden omgesmolten tot een gouden hart (in 1982 vanwege de kostbaarheid vervangen door een verguld koperen exemplaar). Vanaf 1923 tot in de jaren zestig vond jaarlijks een H. Hartprocessie (de Hartstoet) plaats. Het beeld is gemaakt door het Atelier voor Kerkelijke Kunst Auguste Hermans uit Roermond. Materiaal: brons. Sokkel en ommuring zijn van Muschelkalksteen. Het is op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst en inmiddels gerestaureerd. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067928"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvel"]
Datering vanaf06-11-1921
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHEILIG HARTMONUMENT uit 1921 op het kerplein van de St. Jozefkerk. Opgericht met gelden bijeengebracht door de Tilburgse bevolking via een door de Tilburgsche Courant gehouden inzamelaktie. Ook werden veel gouden sieraden geschonken, die werden omgesmolten tot een gouden hart (in 1982 vanwege de kostbaarheid vervangen door een verguld koperen exemplaar). Vanaf 1923 tot in de jaren zestig vond jaarlijks een H. Hartprocessie (de Hartstoet) plaats. Het beeld is gemaakt door het Atelier voor Kerkelijke Kunst Auguste Hermans uit Roermond. Materiaal: brons. Sokkel en ommuring zijn van Muschelkalksteen. Het is op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst en inmiddels gerestaureerd. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Annotatie Paul van de Sande, Kunst onderweg. 212 kunstwerken in Tilburg. 2e herz. druk 1992, nr. 2 / Paul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 2
Datum

067928 - HEILIG HARTMONUMENT uit 1921 op het kerplein van de St. Jozefkerk. Opgericht met gelden bijeengebracht door de Tilburgse bevolking via een door de Tilburgsche Courant gehouden inzamelaktie. Ook werden veel gouden sieraden geschonken, die werden omgesmolten tot een gouden hart (in 1982 vanwege de kostbaarheid  vervangen door een verguld koperen exemplaar). Vanaf 1923 tot in de jaren zestig vond jaarlijks een H. Hartprocessie (de Hartstoet) plaats. Het beeld is gemaakt door het Atelier voor Kerkelijke Kunst Auguste Hermans uit Roermond. Materiaal: brons. Sokkel en ommuring zijn van Muschelkalksteen. Het is op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst en inmiddels gerestaureerd.Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag