101497 - Het slotje Beveren. Het slotje Beveren werd in het verleden gebouwd als boerenhoeve. Het stamt al uit de tijd rond 1500. Het huis kreeg de naam van een adellijk geslacht Van Beveren, dat het huis bewoonde. Aanvankelijk was het een laag langgerekt gebouw, maar bij een verbouwing in 1740 werd het vergroot. Van het midden van de achttiende tot het midden van de negentiende eeuw, een goede eeuw dus, is het gebouw de pastorie geweest van de Sint Jans parochie van Oosterhout. Na 1850 werd het weer door particulieren bewoond. - Foto's & Kaarten

Het slotje Beveren. Het slotje Beveren werd in het verleden gebouwd als boerenhoeve. Het stamt al uit de tijd rond 1500. Het huis kreeg de naam van een adellijk geslacht Van Beveren, dat het huis bewoonde. Aanvankelijk was het een laag langgerekt gebouw, maar bij een verbouwing in 1740 werd het vergroot. Van het midden van de achttiende tot het midden van de negentiende eeuw, een goede eeuw dus, is het gebouw de pastorie geweest van de Sint Jans parochie van Oosterhout. Na 1850 werd het weer door particulieren bewoond.

Fotonummer["101497"]
PlaatsOosterhout
Straat["Slotlaan","Ridderstraat"]
FotograafPiet van Bekhoven, Oosterhout
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHet slotje Beveren. Het slotje Beveren werd in het verleden gebouwd als boerenhoeve. Het stamt al uit de tijd rond 1500. Het huis kreeg de naam van een adellijk geslacht Van Beveren, dat het huis bewoonde. Aanvankelijk was het een laag langgerekt gebouw, maar bij een verbouwing in 1740 werd het vergroot. Van het midden van de achttiende tot het midden van de negentiende eeuw, een goede eeuw dus, is het gebouw de pastorie geweest van de Sint Jans parochie van Oosterhout. Na 1850 werd het weer door particulieren bewoond.
AnnotatieNico Dijk, Slotjesveld, in Mededelingenblad van de Heemkundekring Oosterhout 30 (2006) nr. 4.
Datum

101497 - Het slotje Beveren. Het slotje Beveren werd in het verleden gebouwd als boerenhoeve. Het stamt al uit de tijd rond 1500. Het huis kreeg de naam van een adellijk geslacht Van Beveren, dat het huis bewoonde. Aanvankelijk was het een laag langgerekt gebouw, maar bij een verbouwing in 1740 werd het vergroot. Van het midden van de achttiende tot het midden van de negentiende eeuw, een goede eeuw dus, is het gebouw de pastorie geweest van de Sint Jans parochie van Oosterhout. Na 1850 werd het weer door particulieren bewoond.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag