082328 - Lederfabriek Noord-Brabant aan de Julianastraat 38. Op de voorgrond de woning van de directeur. Op de achtergrond een van de grootste lederfabrieken in die tijd. Het complex werd in 1944 door brandbommen vernield. Na de oorlog werd het weer opgebouwd. In 2009 is dit complex afgebroken om plaats te maken voor woningen en appartementen. Het appartementencomplex is in dezelfde stijl opgetrokken. Inclusief de schoorsteen en de watertoren. - Foto's & Kaarten

Lederfabriek Noord-Brabant aan de Julianastraat 38. Op de voorgrond de woning van de directeur. Op de achtergrond een van de grootste lederfabrieken in die tijd. Het complex werd in 1944 door brandbommen vernield. Na de oorlog werd het weer opgebouwd. In 2009 is dit complex afgebroken om plaats te maken voor woningen en appartementen. Het appartementencomplex is in dezelfde stijl opgetrokken. Inclusief de schoorsteen en de watertoren.

Fotonummer["082328"]
PlaatsRijen
Straat["Julianastraat"]
Datering vanaf1925
Datering tot1930
FotograafArtur Klitzsch, Den Haag
Herkomst2833 Collectie foto's gemeente Gilze en Rijen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingLederfabriek Noord-Brabant aan de Julianastraat 38. Op de voorgrond de woning van de directeur. Op de achtergrond een van de grootste lederfabrieken in die tijd. Het complex werd in 1944 door brandbommen vernield. Na de oorlog werd het weer opgebouwd. In 2009 is dit complex afgebroken om plaats te maken voor woningen en appartementen. Het appartementencomplex is in dezelfde stijl opgetrokken. Inclusief de schoorsteen en de watertoren.
Datum

082328 - Lederfabriek Noord-Brabant aan de Julianastraat 38.  Op de voorgrond de woning van de directeur. Op de achtergrond een van de grootste lederfabrieken in die tijd. Het complex werd in 1944 door brandbommen vernield. Na de oorlog werd het weer opgebouwd. In 2009 is dit complex afgebroken om plaats te maken voor woningen en appartementen. Het appartementencomplex is in dezelfde stijl opgetrokken. Inclusief de schoorsteen en de watertoren.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag