041679 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Badkamer met verpleegster St. Elisabethziekenhuis.Het gaat hier om een z.g. "permanent" bad. "De permanente baden kunnen soms gedurende weken en maanden gebruikt worden en geven dan goede resultaten. Bij ernstig ruggemergslijden met decubitus worden zij toegepast om den druk op de huid te verminderen en de reinheid der wond te bevorderen. Bij patiënten met sterken graad van waterzucht, met reumatische van spieren en gewrichten en bij verschillende vormen van huidziekte worden zij dikwijls gebruikt. Groote beteekenis hebben zij echter vooral bij de behandeling van onrustige krankzinnigen." - Foto's & Kaarten

Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Badkamer met verpleegster St. Elisabethziekenhuis.Het gaat hier om een z.g. "permanent" bad. "De permanente baden kunnen soms gedurende weken en maanden gebruikt worden en geven dan goede resultaten. Bij ernstig ruggemergslijden met decubitus worden zij toegepast om den druk op de huid te verminderen en de reinheid der wond te bevorderen. Bij patiënten met sterken graad van waterzucht, met reumatische van spieren en gewrichten en bij verschillende vormen van huidziekte worden zij dikwijls gebruikt. Groote beteekenis hebben zij echter vooral bij de behandeling van onrustige krankzinnigen."

Fotonummer["041679"]
PlaatsTilburg
Straat["Jan van Beverwijckstraat"]
WijkTivoli
Datering vanaf1929
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingElisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Badkamer met verpleegster St. Elisabethziekenhuis.Het gaat hier om een z.g. "permanent" bad. "De permanente baden kunnen soms gedurende weken en maanden gebruikt worden en geven dan goede resultaten. Bij ernstig ruggemergslijden met decubitus worden zij toegepast om den druk op de huid te verminderen en de reinheid der wond te bevorderen. Bij patiënten met sterken graad van waterzucht, met reumatische van spieren en gewrichten en bij verschillende vormen van huidziekte worden zij dikwijls gebruikt. Groote beteekenis hebben zij echter vooral bij de behandeling van onrustige krankzinnigen."
Annotatiedr. F.S.P. van Buchem, Het Elisabethziekenhuis p. 19 http://www.hetoudegesticht.nl/hydrotherapie_1/ Het Oude Gesticht, Virtueel Museum van de psychiatrie, 1911: Behandeling, Hydrotherapie.
Datum

041679 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Badkamer met verpleegster St. Elisabethziekenhuis.Het gaat hier om een z.g. "permanent" bad.
"De permanente baden kunnen soms gedurende weken en maanden gebruikt worden en geven dan goede resultaten. Bij ernstig ruggemergslijden met decubitus worden zij toegepast om den druk op de huid te verminderen en de reinheid der wond te bevorderen. Bij patiënten met sterken graad van waterzucht, met reumatische van spieren en gewrichten en bij verschillende vormen van huidziekte worden zij dikwijls gebruikt. Groote beteekenis hebben zij echter vooral bij de behandeling van onrustige krankzinnigen."
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag