000769 - Heuvel zuidzijde, richting Heuvelstraat. In deze panden woonden rond 1900 v..l.n.r. E.F.A. Janssens, fabrikant in wollen stoffen, kassier A.J.C. Houben, weduwe Van den Bergh-Krabbendam, en P.J. van den Bergh fabrikant in wollen stoffen, A.M. Blomjous en de weduwe Knegtel-Beijens, eigenaresse van een bakkerij. De eerste steen van het pand Janssens werd gelegd in 1866 door Emile J.C.M. Janssens. De woning van Houben was ook Industrie- en Handelsbank. Het pand links werd vanaf 1902 bewoond door de familie Taminiau, het rechter deel van het huis werd in 1958 afgebroken voor de verbreding van de Julianastraat. rechts van het pand Houben liep een smalle doorgang voor de tram naar Goirle. Het pand Houben en het daarnaast gelegen pand werden in 1913 gesloopt voor de doorgang naar het Piusplein (de Julianastraat) en de bouw van hotel Riche. - Foto's & Kaarten

Heuvel zuidzijde, richting Heuvelstraat. In deze panden woonden rond 1900 v..l.n.r. E.F.A. Janssens, fabrikant in wollen stoffen, kassier A.J.C. Houben, weduwe Van den Bergh-Krabbendam, en P.J. van den Bergh fabrikant in wollen stoffen, A.M. Blomjous en de weduwe Knegtel-Beijens, eigenaresse van een bakkerij. De eerste steen van het pand Janssens werd gelegd in 1866 door Emile J.C.M. Janssens. De woning van Houben was ook Industrie- en Handelsbank. Het pand links werd vanaf 1902 bewoond door de familie Taminiau, het rechter deel van het huis werd in 1958 afgebroken voor de verbreding van de Julianastraat. rechts van het pand Houben liep een smalle doorgang voor de tram naar Goirle. Het pand Houben en het daarnaast gelegen pand werden in 1913 gesloopt voor de doorgang naar het Piusplein (de Julianastraat) en de bouw van hotel Riche.

Fotonummer["000769"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvel"]
WijkCentrum
Datering vanaf1898
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHeuvel zuidzijde, richting Heuvelstraat. In deze panden woonden rond 1900 v..l.n.r. E.F.A. Janssens, fabrikant in wollen stoffen, kassier A.J.C. Houben, weduwe Van den Bergh-Krabbendam, en P.J. van den Bergh fabrikant in wollen stoffen, A.M. Blomjous en de weduwe Knegtel-Beijens, eigenaresse van een bakkerij. De eerste steen van het pand Janssens werd gelegd in 1866 door Emile J.C.M. Janssens. De woning van Houben was ook Industrie- en Handelsbank. Het pand links werd vanaf 1902 bewoond door de familie Taminiau, het rechter deel van het huis werd in 1958 afgebroken voor de verbreding van de Julianastraat. rechts van het pand Houben liep een smalle doorgang voor de tram naar Goirle. Het pand Houben en het daarnaast gelegen pand werden in 1913 gesloopt voor de doorgang naar het Piusplein (de Julianastraat) en de bouw van hotel Riche.
AnnotatieAdresboek 1902, p. 65. Tilburgers in beeld, p. 20
Datum

000769 - Heuvel zuidzijde, richting Heuvelstraat.  In deze panden woonden rond 1900 v..l.n.r. E.F.A. Janssens, fabrikant in wollen stoffen,  kassier A.J.C. Houben, weduwe Van den Bergh-Krabbendam, en P.J. van den Bergh fabrikant in wollen stoffen, A.M. Blomjous en de weduwe Knegtel-Beijens, eigenaresse van een bakkerij. De eerste steen van het pand Janssens werd gelegd in 1866 door Emile J.C.M. Janssens. De woning van Houben was ook Industrie- en Handelsbank. Het pand links werd vanaf 1902 bewoond door de familie Taminiau, het rechter deel van het huis werd in 1958 afgebroken voor de verbreding van de Julianastraat. rechts van het pand Houben liep een smalle doorgang voor de tram naar Goirle. Het pand Houben en het daarnaast gelegen pand werden in 1913 gesloopt voor de doorgang naar het Piusplein (de Julianastraat) en de bouw van hotel Riche.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag