101279 - Kunst in de openbare ruimte. Onthulling van het beeld Mooie Keetje. Links maker: Niek (Nicolaas) van Leest, rechts burgemeester A. Mater. Het bronzen beeld kijkt naar de plek waar vroeger de herberg 'De Koppelpaarden' stond (de huidige winkel van Victor Boeren). De naam van deze herberg leeft nog voort in het huidige café aan de Veerseweg, maar die heeft niets met de vroegere herberg te maken. Mooie Keetje - mevrouw Cornelia van der Made (1807-1895) - was herbergierster in Oosterhout. De schrijver Hildebrand beschreef haar in zijn Camera Obscura (in het hoofdstuk ‘Het Noord-Brabantsche Meisje’). Het beeld werd in 1979 in opdracht van de Stichting Oosterhouts Kunstbezit gemaakt. - Foto's & Kaarten

Kunst in de openbare ruimte. Onthulling van het beeld Mooie Keetje. Links maker: Niek (Nicolaas) van Leest, rechts burgemeester A. Mater. Het bronzen beeld kijkt naar de plek waar vroeger de herberg 'De Koppelpaarden' stond (de huidige winkel van Victor Boeren). De naam van deze herberg leeft nog voort in het huidige café aan de Veerseweg, maar die heeft niets met de vroegere herberg te maken. Mooie Keetje - mevrouw Cornelia van der Made (1807-1895) - was herbergierster in Oosterhout. De schrijver Hildebrand beschreef haar in zijn Camera Obscura (in het hoofdstuk ‘Het Noord-Brabantsche Meisje’). Het beeld werd in 1979 in opdracht van de Stichting Oosterhouts Kunstbezit gemaakt.

Fotonummer["101279"]
PlaatsOosterhout
Straat["Mathildastraat/Leijsenhoek"]
Datering vanaf29-08-1979
FotograafPiet van Bekhoven, Oosterhout
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingKunst in de openbare ruimte. Onthulling van het beeld Mooie Keetje. Links maker: Niek (Nicolaas) van Leest, rechts burgemeester A. Mater. Het bronzen beeld kijkt naar de plek waar vroeger de herberg 'De Koppelpaarden' stond (de huidige winkel van Victor Boeren). De naam van deze herberg leeft nog voort in het huidige café aan de Veerseweg, maar die heeft niets met de vroegere herberg te maken. Mooie Keetje - mevrouw Cornelia van der Made (1807-1895) - was herbergierster in Oosterhout. De schrijver Hildebrand beschreef haar in zijn Camera Obscura (in het hoofdstuk ‘Het Noord-Brabantsche Meisje’). Het beeld werd in 1979 in opdracht van de Stichting Oosterhouts Kunstbezit gemaakt.
Annotatiehttp://www.cubra.nl/hildebrand/welcome.htm. Paul van Dijk, Mooie Keetje, in: Mededelingenblad van de heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout 31 (2007) nr. 2, p. 9- 29. A.(Bob) Mater, PvdA (1930-1991) was burgemeester van Oosterhout van 15 april 1976 tot 17 december 1991.
Datum

101279 - Kunst in de openbare ruimte. Onthulling van het beeld Mooie Keetje. Links maker: Niek (Nicolaas) van Leest, rechts burgemeester A. Mater.
Het bronzen beeld kijkt naar de plek waar vroeger de herberg 'De Koppelpaarden' stond (de huidige winkel van Victor Boeren). De naam van deze herberg leeft nog voort in het huidige café aan de Veerseweg, maar die heeft niets met de vroegere herberg te maken. 
Mooie Keetje - mevrouw Cornelia van der Made (1807-1895) - was herbergierster in Oosterhout. De schrijver Hildebrand beschreef haar in zijn Camera Obscura (in het hoofdstuk ‘Het Noord-Brabantsche Meisje’). Het beeld werd in 1979 in opdracht van de Stichting Oosterhouts Kunstbezit gemaakt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag