1726_017 - Affiche Tweede Wereldoorlog. Bekendmaking gericht aan Motortransport Nederland. Betreft de militaire transportorganisatie oor de aanvoer van de meest noodzakelijke levensbehoeften van Nederland. Het personeel van het korps motordienst en van het vrijwillig landstormkorps motordienst in het gewest Tilburg moeten zich melden bij het aanmeldingsbureau aan de Nijverstraat 171 te Tilburg. Daarnaast wordt vrijwillige aanmelding gevraagd van vrachtwagenchauffeurs, chauffeurs, motorrijders, technisch en administratief garagepersoneel, en kokspersoneel. Ondertekend door de Generaal-Majoor, o.l. de Militaire Commissaris Tilburg e.o., de reserve-majoor S.G.P. de Lange. Het affiche betreft een oproep namens het Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag. WO2. WOII. - Foto's & Kaarten

Affiche Tweede Wereldoorlog. Bekendmaking gericht aan Motortransport Nederland. Betreft de militaire transportorganisatie oor de aanvoer van de meest noodzakelijke levensbehoeften van Nederland. Het personeel van het korps motordienst en van het vrijwillig landstormkorps motordienst in het gewest Tilburg moeten zich melden bij het aanmeldingsbureau aan de Nijverstraat 171 te Tilburg. Daarnaast wordt vrijwillige aanmelding gevraagd van vrachtwagenchauffeurs, chauffeurs, motorrijders, technisch en administratief garagepersoneel, en kokspersoneel. Ondertekend door de Generaal-Majoor, o.l. de Militaire Commissaris Tilburg e.o., de reserve-majoor S.G.P. de Lange. Het affiche betreft een oproep namens het Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag. WO2. WOII.

Fotonummer["1726_017"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf11-1944
Herkomst1726 Plaatsingslijst van het archief van Affiches Tweede Wereldoorlog
Uiterlijke vormaffiche
OmschrijvingAffiche Tweede Wereldoorlog. Bekendmaking gericht aan Motortransport Nederland. Betreft de militaire transportorganisatie oor de aanvoer van de meest noodzakelijke levensbehoeften van Nederland. Het personeel van het korps motordienst en van het vrijwillig landstormkorps motordienst in het gewest Tilburg moeten zich melden bij het aanmeldingsbureau aan de Nijverstraat 171 te Tilburg. Daarnaast wordt vrijwillige aanmelding gevraagd van vrachtwagenchauffeurs, chauffeurs, motorrijders, technisch en administratief garagepersoneel, en kokspersoneel. Ondertekend door de Generaal-Majoor, o.l. de Militaire Commissaris Tilburg e.o., de reserve-majoor S.G.P. de Lange. Het affiche betreft een oproep namens het Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag. WO2. WOII.
Datum

1726_017 - Affiche Tweede Wereldoorlog. 

Bekendmaking gericht aan Motortransport Nederland. Betreft de militaire transportorganisatie oor de aanvoer van de meest noodzakelijke levensbehoeften van Nederland. 

Het personeel van het korps motordienst en van het vrijwillig landstormkorps motordienst in het gewest Tilburg moeten zich melden bij het aanmeldingsbureau aan de Nijverstraat 171 te Tilburg. Daarnaast wordt vrijwillige aanmelding gevraagd van vrachtwagenchauffeurs, chauffeurs, motorrijders, technisch en administratief garagepersoneel, en kokspersoneel. 

Ondertekend door de Generaal-Majoor, o.l. de Militaire Commissaris Tilburg e.o., de reserve-majoor S.G.P. de Lange. Het affiche betreft een oproep namens het Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag.

WO2. WOII.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag