084424 - Voorzijde van kapel in de Westerwijk, gebouwd in 1906 door pastoor Jurgens als opvolger van oudere kapellen, toegewijd aan de H. Lambertus, waarvan de eerste op het einde van de 18e eeuw werd gesloopt. De kapel van Jurgens werd toegewijd aan Maria. Het geld voor de bouw was afkomstig van de verkoop van een akker door het St. Lambertusgilde, dat ookbelast was met het onderhoud van de kapel. In 1935 werd de kapel door deken Van der Kamp voorzien van een nieuwe voorgevel. Na restairatie kreeg de kapel in 1966 St. Jozef als patroon. - Foto's & Kaarten

Voorzijde van kapel in de Westerwijk, gebouwd in 1906 door pastoor Jurgens als opvolger van oudere kapellen, toegewijd aan de H. Lambertus, waarvan de eerste op het einde van de 18e eeuw werd gesloopt. De kapel van Jurgens werd toegewijd aan Maria. Het geld voor de bouw was afkomstig van de verkoop van een akker door het St. Lambertusgilde, dat ookbelast was met het onderhoud van de kapel. In 1935 werd de kapel door deken Van der Kamp voorzien van een nieuwe voorgevel. Na restairatie kreeg de kapel in 1966 St. Jozef als patroon.

Fotonummer["084424"]
PlaatsHilvarenbeek
Datering vanaf1936
FotograafRuhe, H., Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVoorzijde van kapel in de Westerwijk, gebouwd in 1906 door pastoor Jurgens als opvolger van oudere kapellen, toegewijd aan de H. Lambertus, waarvan de eerste op het einde van de 18e eeuw werd gesloopt. De kapel van Jurgens werd toegewijd aan Maria. Het geld voor de bouw was afkomstig van de verkoop van een akker door het St. Lambertusgilde, dat ookbelast was met het onderhoud van de kapel. In 1935 werd de kapel door deken Van der Kamp voorzien van een nieuwe voorgevel. Na restairatie kreeg de kapel in 1966 St. Jozef als patroon.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 125
Datum

084424 - Voorzijde van kapel in de Westerwijk, gebouwd in 1906 door pastoor Jurgens als opvolger van oudere kapellen, toegewijd aan de H. Lambertus, waarvan de eerste op het einde van de 18e eeuw werd gesloopt. De kapel van Jurgens werd toegewijd aan Maria. Het geld voor de bouw was afkomstig van de verkoop van een akker door het St. Lambertusgilde, dat ookbelast was met het onderhoud van de kapel. In 1935 werd de kapel door deken Van der Kamp voorzien van een nieuwe voorgevel. Na restairatie kreeg de kapel in 1966 St. Jozef als patroon.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag