500390 - De Kerkstraat. Onderwijs. Rechts de woning van Slockers en het klooster der Franciscanessen, dat door mevrouw M.C. van Gils-Grietens in 1879 ten gebruike was afgestaan. Zij onderwezen de meisjes uit beide Baarles, tot in 1916 te Nassau een eigen school gesticht werd. Het klooster werd in 1930 vernieuwd, de woningen ernaast maakten plaats voor de nieuwe woning voor pastoor J.C.M. Pelckmans. Links het postkantoor bewoond door de brievenbesteller A.J. Peeters en de telefoniste M.C. Peeters, ook wel Staas genoemd naar hun stiefvader Eustatius van de Avort. - Foto's & Kaarten

De Kerkstraat. Onderwijs. Rechts de woning van Slockers en het klooster der Franciscanessen, dat door mevrouw M.C. van Gils-Grietens in 1879 ten gebruike was afgestaan. Zij onderwezen de meisjes uit beide Baarles, tot in 1916 te Nassau een eigen school gesticht werd. Het klooster werd in 1930 vernieuwd, de woningen ernaast maakten plaats voor de nieuwe woning voor pastoor J.C.M. Pelckmans. Links het postkantoor bewoond door de brievenbesteller A.J. Peeters en de telefoniste M.C. Peeters, ook wel Staas genoemd naar hun stiefvader Eustatius van de Avort.

Fotonummer["500390"]
PlaatsBaarle-Nassau
Straat["Kerkstraat"]
Datering vanaf09-12-1931
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Kerkstraat. Onderwijs. Rechts de woning van Slockers en het klooster der Franciscanessen, dat door mevrouw M.C. van Gils-Grietens in 1879 ten gebruike was afgestaan. Zij onderwezen de meisjes uit beide Baarles, tot in 1916 te Nassau een eigen school gesticht werd. Het klooster werd in 1930 vernieuwd, de woningen ernaast maakten plaats voor de nieuwe woning voor pastoor J.C.M. Pelckmans. Links het postkantoor bewoond door de brievenbesteller A.J. Peeters en de telefoniste M.C. Peeters, ook wel Staas genoemd naar hun stiefvader Eustatius van de Avort.
AnnotatieBaarle in oude ansichten, p. 26
Datum

500390 - De Kerkstraat. Onderwijs.  Rechts de woning van Slockers en het klooster der Franciscanessen, dat door mevrouw M.C. van Gils-Grietens in 1879 ten gebruike was afgestaan. Zij onderwezen de meisjes uit beide Baarles, tot in 1916 te Nassau een eigen school gesticht werd. Het klooster werd in 1930 vernieuwd, de woningen ernaast maakten plaats voor de nieuwe woning voor pastoor J.C.M. Pelckmans. Links het postkantoor bewoond door de brievenbesteller A.J. Peeters en de telefoniste M.C. Peeters, ook wel Staas genoemd naar hun stiefvader Eustatius van de Avort.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag