051702 - Voortgezet Middelbaar Onderwijs. St. Dionysius, in de volksmond afgekort St. Denis. Saint Denis Handelsschool (M)ULO. De school telde vier klassen en vormde een geheel met de lagere school. Het allang gesloopte gebouw stond ongeveer waar later de Harmonie is aangelegd. Het was een hele goede opleiding en goedkoop. Dit weet J. v. Groezen nog goed nu in 1999 zeventig jaar. Belangrijkste vakken waren handelsrekenen, correspondentie en talen. J. v. Groezen kent nog zijn leraren, 7e klas fr. Johan, 8e klas fr. Stefaan, 9e klas fr. Embertus, 10e klas schoolhoofd fr. Hubertus. In het derde jaar haalde je het middenstandsdiploma; in het vierde jaar deed je examen voor (M)ULO-A en het praktijkdiploma Boekhouden. J. de Leeuw is ook oud-leerling van de Handelsschool. Volgens hem is de foto genomen op de zogenoemde "Franse" speelplaats. Hier werd vroeger verplicht frans gesproken. K. Verkerk ook oud leerling van het eindjaar 1952 nu 64 jaar zegt dat fr. Roeland van Geloven toen schoolhoofd was. J. Willems oud leerling van het eindjaar 1959 meldt dat de Handelsmulo in augustus 1956 is verhuisd naar de Bisschop Zwijsenstraat. Jan van Geloven uit Oisterwijk herkent fr. Roeland een broer van zijn vader. In de jaren '50 was deze frater directeur van Dionysius. Daarna is hij naar de missie gegaan in Kenia. Als frater in ruste heeft hij gewoond in het klooster aan de capucijnenstraat. In 1985 is frater Roeland overleden in de leeftijd van 81 jaar. - Foto's & Kaarten

Voortgezet Middelbaar Onderwijs. St. Dionysius, in de volksmond afgekort St. Denis. Saint Denis Handelsschool (M)ULO. De school telde vier klassen en vormde een geheel met de lagere school. Het allang gesloopte gebouw stond ongeveer waar later de Harmonie is aangelegd. Het was een hele goede opleiding en goedkoop. Dit weet J. v. Groezen nog goed nu in 1999 zeventig jaar. Belangrijkste vakken waren handelsrekenen, correspondentie en talen. J. v. Groezen kent nog zijn leraren, 7e klas fr. Johan, 8e klas fr. Stefaan, 9e klas fr. Embertus, 10e klas schoolhoofd fr. Hubertus. In het derde jaar haalde je het middenstandsdiploma; in het vierde jaar deed je examen voor (M)ULO-A en het praktijkdiploma Boekhouden. J. de Leeuw is ook oud-leerling van de Handelsschool. Volgens hem is de foto genomen op de zogenoemde "Franse" speelplaats. Hier werd vroeger verplicht frans gesproken. K. Verkerk ook oud leerling van het eindjaar 1952 nu 64 jaar zegt dat fr. Roeland van Geloven toen schoolhoofd was. J. Willems oud leerling van het eindjaar 1959 meldt dat de Handelsmulo in augustus 1956 is verhuisd naar de Bisschop Zwijsenstraat. Jan van Geloven uit Oisterwijk herkent fr. Roeland een broer van zijn vader. In de jaren '50 was deze frater directeur van Dionysius. Daarna is hij naar de missie gegaan in Kenia. Als frater in ruste heeft hij gewoond in het klooster aan de capucijnenstraat. In 1985 is frater Roeland overleden in de leeftijd van 81 jaar.

Fotonummer["051702"]
PlaatsTilburg
Straat["Antoniusstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1930
FotograafI.P.A. Amsterdam
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVoortgezet Middelbaar Onderwijs. St. Dionysius, in de volksmond afgekort St. Denis. Saint Denis Handelsschool (M)ULO. De school telde vier klassen en vormde een geheel met de lagere school. Het allang gesloopte gebouw stond ongeveer waar later de Harmonie is aangelegd. Het was een hele goede opleiding en goedkoop. Dit weet J. v. Groezen nog goed nu in 1999 zeventig jaar. Belangrijkste vakken waren handelsrekenen, correspondentie en talen. J. v. Groezen kent nog zijn leraren, 7e klas fr. Johan, 8e klas fr. Stefaan, 9e klas fr. Embertus, 10e klas schoolhoofd fr. Hubertus. In het derde jaar haalde je het middenstandsdiploma; in het vierde jaar deed je examen voor (M)ULO-A en het praktijkdiploma Boekhouden. J. de Leeuw is ook oud-leerling van de Handelsschool. Volgens hem is de foto genomen op de zogenoemde "Franse" speelplaats. Hier werd vroeger verplicht frans gesproken. K. Verkerk ook oud leerling van het eindjaar 1952 nu 64 jaar zegt dat fr. Roeland van Geloven toen schoolhoofd was. J. Willems oud leerling van het eindjaar 1959 meldt dat de Handelsmulo in augustus 1956 is verhuisd naar de Bisschop Zwijsenstraat. Jan van Geloven uit Oisterwijk herkent fr. Roeland een broer van zijn vader. In de jaren '50 was deze frater directeur van Dionysius. Daarna is hij naar de missie gegaan in Kenia. Als frater in ruste heeft hij gewoond in het klooster aan de capucijnenstraat. In 1985 is frater Roeland overleden in de leeftijd van 81 jaar.
Annotatiezie Rubriek Weerzien, Brabants Dagblad 17-06-1999.
Huisnummer5b
Datum

051702 - Voortgezet Middelbaar Onderwijs. St. Dionysius, in de volksmond afgekort St. Denis. Saint Denis Handelsschool (M)ULO. De school telde vier klassen en vormde een geheel met de lagere school. Het allang gesloopte gebouw stond ongeveer waar later de Harmonie is aangelegd. Het was een hele goede opleiding en goedkoop. Dit weet J. v. Groezen nog goed nu in 1999 zeventig jaar. Belangrijkste vakken waren handelsrekenen, correspondentie en talen. J. v. Groezen kent nog zijn leraren, 7e klas fr. Johan, 8e klas fr. Stefaan, 9e klas fr. Embertus, 10e klas schoolhoofd fr. Hubertus. In het derde jaar haalde je het middenstandsdiploma; in het vierde jaar deed je examen voor (M)ULO-A en het praktijkdiploma Boekhouden. J. de Leeuw is ook oud-leerling van de Handelsschool. Volgens hem is de foto genomen op de zogenoemde "Franse" speelplaats. Hier werd vroeger verplicht frans gesproken. K. Verkerk ook oud leerling van het eindjaar 1952 nu 64 jaar zegt dat fr. Roeland van Geloven toen schoolhoofd was. J. Willems oud leerling van het eindjaar 1959 meldt dat de Handelsmulo in augustus 1956 is verhuisd naar de Bisschop Zwijsenstraat. Jan van Geloven uit Oisterwijk herkent fr. Roeland een broer van zijn vader. In de jaren '50 was deze frater directeur van Dionysius. Daarna is hij naar de missie gegaan in Kenia. Als frater in ruste heeft hij gewoond in het klooster aan de capucijnenstraat. In 1985 is frater Roeland overleden in de leeftijd van 81 jaar.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag