604523 - Aloijsius Gerardus G. Jeanson werd geboren op 28 juli 1921 in Tilburg en overleed in april 1945 in Bergen-Belsen. Louis Jeanson was een verzetsman die door de Duitsers werd verdacht van hulpverlening aan piloten, Franse krijgsgevangenen en joden. Zijn groep bestond uit vier personen en hield zich ook bezig met het verspreiden van de illegale 'Trouw', sabotage, het aframmelen van NSB-ers en het stelen van wapens. Op 24 januari 1944 werd hij gearresteerd naar aanleiding van de mislukte aanslag op het munitiedepot in Oisterwijk. De SD bracht hem naar Den Bosch en vandaar werd hij later via de kampen Haaren en Vught naar Sachsenhausen overgebracht. Daarna hoorde zijn familie niets meer van hem. - Foto's & Kaarten

Aloijsius Gerardus G. Jeanson werd geboren op 28 juli 1921 in Tilburg en overleed in april 1945 in Bergen-Belsen. Louis Jeanson was een verzetsman die door de Duitsers werd verdacht van hulpverlening aan piloten, Franse krijgsgevangenen en joden. Zijn groep bestond uit vier personen en hield zich ook bezig met het verspreiden van de illegale 'Trouw', sabotage, het aframmelen van NSB-ers en het stelen van wapens. Op 24 januari 1944 werd hij gearresteerd naar aanleiding van de mislukte aanslag op het munitiedepot in Oisterwijk. De SD bracht hem naar Den Bosch en vandaar werd hij later via de kampen Haaren en Vught naar Sachsenhausen overgebracht. Daarna hoorde zijn familie niets meer van hem.

Fotonummer["604523"]
PlaatsTilburg
Straat["Industriestraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAloijsius Gerardus G. Jeanson werd geboren op 28 juli 1921 in Tilburg en overleed in april 1945 in Bergen-Belsen. Louis Jeanson was een verzetsman die door de Duitsers werd verdacht van hulpverlening aan piloten, Franse krijgsgevangenen en joden. Zijn groep bestond uit vier personen en hield zich ook bezig met het verspreiden van de illegale 'Trouw', sabotage, het aframmelen van NSB-ers en het stelen van wapens. Op 24 januari 1944 werd hij gearresteerd naar aanleiding van de mislukte aanslag op het munitiedepot in Oisterwijk. De SD bracht hem naar Den Bosch en vandaar werd hij later via de kampen Haaren en Vught naar Sachsenhausen overgebracht. Daarna hoorde zijn familie niets meer van hem.
Huisnummer114
Datum

604523 - Aloijsius Gerardus G. Jeanson werd geboren op 28 juli 1921 in Tilburg en overleed in april 1945 in Bergen-Belsen. 
Louis Jeanson was een verzetsman die door de Duitsers werd verdacht van hulpverlening aan piloten, Franse krijgsgevangenen en joden. Zijn groep bestond uit vier personen en hield zich ook bezig met het verspreiden van de illegale 'Trouw', sabotage, het aframmelen van NSB-ers en het stelen van wapens. Op 24 januari 1944 werd hij gearresteerd naar aanleiding van de mislukte aanslag op het munitiedepot in Oisterwijk. De SD bracht hem naar Den Bosch en vandaar werd hij later via de kampen Haaren en Vught naar Sachsenhausen overgebracht. Daarna hoorde zijn familie niets meer van hem.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag