057979 - Raadhuisstraat richting kruising Kerkstraat, Oranjestraat en Ridderstraat, het pand "Dorpszicht" van looier August Hoevenaars. Links het voormalige raadhuis. Deze zeventiende-eeuwse predikantswoning kwam in 1796 als raadhuis in gebruik. De voorgevel kreeg dit uiterlijk door een verbouwing in 1876. Het gemeentebestuur ruilde het pand in 1921 (na overleg met het kerkbestuur) met het patronaat in de Nieuwstraat. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het gebouw verwoest. De eerste woning voorbij het raadhuis liet herbergier Everts(het latere café "De Tip") bouwen op de plaats van een ouder woonhuis. Rechts het woonhuis, met looierij erachter, Van Hoevenaars-van Poppel. Hierin had notaris le Maire zijn kantoor, doch hij woonde in een deel van het raadhuis. - Foto's & Kaarten

Raadhuisstraat richting kruising Kerkstraat, Oranjestraat en Ridderstraat, het pand "Dorpszicht" van looier August Hoevenaars. Links het voormalige raadhuis. Deze zeventiende-eeuwse predikantswoning kwam in 1796 als raadhuis in gebruik. De voorgevel kreeg dit uiterlijk door een verbouwing in 1876. Het gemeentebestuur ruilde het pand in 1921 (na overleg met het kerkbestuur) met het patronaat in de Nieuwstraat. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het gebouw verwoest. De eerste woning voorbij het raadhuis liet herbergier Everts(het latere café "De Tip") bouwen op de plaats van een ouder woonhuis. Rechts het woonhuis, met looierij erachter, Van Hoevenaars-van Poppel. Hierin had notaris le Maire zijn kantoor, doch hij woonde in een deel van het raadhuis.

Fotonummer["057979"]
PlaatsGilze
Straat["Dorpsstraat","Raadhuisstraat"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingRaadhuisstraat richting kruising Kerkstraat, Oranjestraat en Ridderstraat, het pand "Dorpszicht" van looier August Hoevenaars. Links het voormalige raadhuis. Deze zeventiende-eeuwse predikantswoning kwam in 1796 als raadhuis in gebruik. De voorgevel kreeg dit uiterlijk door een verbouwing in 1876. Het gemeentebestuur ruilde het pand in 1921 (na overleg met het kerkbestuur) met het patronaat in de Nieuwstraat. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het gebouw verwoest. De eerste woning voorbij het raadhuis liet herbergier Everts(het latere café "De Tip") bouwen op de plaats van een ouder woonhuis. Rechts het woonhuis, met looierij erachter, Van Hoevenaars-van Poppel. Hierin had notaris le Maire zijn kantoor, doch hij woonde in een deel van het raadhuis.
AnnotatieJ.H. van Mosselveld, De zeven Raadhuizen van Gilze-Rijen (Gilze en Rijen 1961). Documentatie ENV098.
Datum

057979 - Raadhuisstraat richting kruising Kerkstraat, Oranjestraat en Ridderstraat, het pand "Dorpszicht" van looier August Hoevenaars.
Links het voormalige raadhuis. Deze zeventiende-eeuwse predikantswoning kwam in 1796 als raadhuis in gebruik. De voorgevel kreeg dit uiterlijk door een verbouwing in 1876. Het gemeentebestuur ruilde het pand in 1921 (na overleg met het kerkbestuur) met het patronaat in de Nieuwstraat. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het gebouw verwoest. De eerste woning voorbij het raadhuis liet herbergier Everts(het latere café "De Tip") bouwen op de plaats van een ouder woonhuis. Rechts het woonhuis, met looierij erachter, Van Hoevenaars-van Poppel. Hierin had notaris le Maire zijn kantoor, doch hij woonde in een deel van het raadhuis.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag