91567 - Album 4. Terheijden. De inzegening, door pastoor BakkeR, van het Veldkruisbeeld in Terheijden. Het eerste Kruisbeeld (geschonken door de heer Jan Rompa) werd vernield tijdens de kermis in 1955. Oud-burgemeester L.E.D.S van Bonninghausen tot Herinckhave zocht een passende bestemming voor het financiële cadeau dat hij van de bevolking bij zijn afscheid had ontvangen. Er werd een antiek corpus gevonden in een dorpje bij Brussel en door het schildersbedrijf Otjens m.m.v. dhr. A. Schets gerestaureerd. Op zondag 14 september is het corpus ingezegend. - Foto's & Kaarten

Album 4. Terheijden. De inzegening, door pastoor BakkeR, van het Veldkruisbeeld in Terheijden. Het eerste Kruisbeeld (geschonken door de heer Jan Rompa) werd vernield tijdens de kermis in 1955. Oud-burgemeester L.E.D.S van Bonninghausen tot Herinckhave zocht een passende bestemming voor het financiële cadeau dat hij van de bevolking bij zijn afscheid had ontvangen. Er werd een antiek corpus gevonden in een dorpje bij Brussel en door het schildersbedrijf Otjens m.m.v. dhr. A. Schets gerestaureerd. Op zondag 14 september is het corpus ingezegend.

Fotonummer["91567"]
PlaatsTerheijden
Straat["hoek Molenstraat-Schansstraat"]
Datering vanaf14-09-1986
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAlbum 4. Terheijden. De inzegening, door pastoor BakkeR, van het Veldkruisbeeld in Terheijden. Het eerste Kruisbeeld (geschonken door de heer Jan Rompa) werd vernield tijdens de kermis in 1955. Oud-burgemeester L.E.D.S van Bonninghausen tot Herinckhave zocht een passende bestemming voor het financiële cadeau dat hij van de bevolking bij zijn afscheid had ontvangen. Er werd een antiek corpus gevonden in een dorpje bij Brussel en door het schildersbedrijf Otjens m.m.v. dhr. A. Schets gerestaureerd. Op zondag 14 september is het corpus ingezegend.
Datum

91567 - Album 4. Terheijden. De inzegening, door pastoor BakkeR, van het Veldkruisbeeld in Terheijden. Het eerste Kruisbeeld (geschonken door de heer Jan Rompa) werd vernield tijdens de kermis in 1955. Oud-burgemeester L.E.D.S van Bonninghausen tot Herinckhave zocht een passende bestemming voor het financiële cadeau dat hij van de bevolking bij zijn afscheid had ontvangen. Er werd een antiek corpus gevonden in een dorpje bij Brussel en door het schildersbedrijf Otjens m.m.v. dhr. A. Schets  gerestaureerd. Op zondag 14 september is het corpus ingezegend.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag