058177 - Deze twee monumentale gevels sluiten eigenlijk de Markt af van de Dordtsestraat, beide panden zijn aan de Dordtsestraat gelegen. Rechts zien we de "Fermerie", het militair hospitaal. Links het pand met de trapjes eigenlijk twee samengevoegde brouwerijen, "De Bel" en "Het Anker" genaamd, van Thomas Schattelijn, later gebruikt als kazerne, jeugdherberg, ambachtschool, belastingkantoor, gemeenschapshuis en opslagrui9mte. - Foto's & Kaarten

Deze twee monumentale gevels sluiten eigenlijk de Markt af van de Dordtsestraat, beide panden zijn aan de Dordtsestraat gelegen. Rechts zien we de "Fermerie", het militair hospitaal. Links het pand met de trapjes eigenlijk twee samengevoegde brouwerijen, "De Bel" en "Het Anker" genaamd, van Thomas Schattelijn, later gebruikt als kazerne, jeugdherberg, ambachtschool, belastingkantoor, gemeenschapshuis en opslagrui9mte.

Fotonummer["058177"]
PlaatsGeertruidenberg
Straat["Dordtstraat"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDeze twee monumentale gevels sluiten eigenlijk de Markt af van de Dordtsestraat, beide panden zijn aan de Dordtsestraat gelegen. Rechts zien we de "Fermerie", het militair hospitaal. Links het pand met de trapjes eigenlijk twee samengevoegde brouwerijen, "De Bel" en "Het Anker" genaamd, van Thomas Schattelijn, later gebruikt als kazerne, jeugdherberg, ambachtschool, belastingkantoor, gemeenschapshuis en opslagrui9mte.
Annotatiezie Groeten uit Geertruidenber 1890-1940 nummer21
Datum

058177 - Deze twee monumentale gevels sluiten eigenlijk de Markt af van de Dordtsestraat, beide panden zijn aan de Dordtsestraat gelegen. Rechts zien we de "Fermerie", het militair hospitaal. Links het pand met de trapjes eigenlijk twee samengevoegde brouwerijen, "De Bel"  en "Het Anker"  genaamd, van Thomas Schattelijn, later gebruikt als kazerne, jeugdherberg, ambachtschool, belastingkantoor, gemeenschapshuis en opslagrui9mte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag